ΤΟΠΙΚΑ

«Εφυγε» ο στυλοβάτης του εθελοντισμού στον Βόλο

εφυγε-ο-στυλοβάτης-του-εθελοντισμο-251340

Εσβησε στην Κέρκυρα ο Βολιώτης Αποστόλης Πετρούλιας, σε ηλικία 56χρόνων. Η καρδιά του στυλοβάτη του εθελοντικού κινήματος, ενός εκ των ιδρυτών του Δικτύου Εθελοντικών Οργανώσεων ΔΙKEΟΜΑ, που στις αρχές του 2000 διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη του εθελοντικού κινήματος στον Βόλο και ολόκληρη τη Μαγνησία, σταμάτησε να χτυπά πριν από τρεις μέρες. Κανείς στον Βόλο δεν μπορεί να πιστέψει πως έφυγε από τη ζωή ένας τόσο ζωντανός και δραστήριος άνθρωπος.

Γεννημένος και μεγαλωμένος στο Βόλο, σπούδασε Φυσική Ατμόσφαιρας – Κλιματικής Αλλαγής & Διοίκηση Συστημάτων στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, ενώ υπηρέτησε ως ιπτάμενος στην Πολεμική Αεροπορία. Μόλις αποστρατεύθηκε αφιέρωσε όλες τις δυνάμεις και την ενεργητικότητά του στη διάδοση του εθελοντισμού.

Ήταν αρχές του 2000, όταν μαζί με τον πρώην Νομάρχη Μαγνησίας, Απόστολο Παπατόλια, και τη Μάγδα Ηλιδάκη, προϊσταμένη του Τμήματος Τεχνικών Υγιεινής και Ασφάλειας της Επιθεώρησης Εργασίας, αποφάσισαν και ίδρυσαν το ΔΙKEΟΜΑ. Με το πάθος που τον διέκρινε κατάφερε, μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, να συντονίσει όλους τους συλλόγους και τις συλλογικότητες εθελοντισμού κάτω από την ομπρέλα του Δικτύου, διοργανώνοντας ημερίδες και διαλέξεις οι οποίες ανέδειξαν σημαντικά ζητήματα για την περιοχή της Μαγνησίας και όχι μόνο.

Τα τελευταία χρόνια ο Αποστόλης Πετρούλιας διέμενε στην Κέρκυρα, όπου επίσης πολύ γρήγορα ανέπτυξε πλούσια δράση ως ενεργός πολίτης.

Δεν είναι τυχαίο ότι στις δύο σελίδες που διατηρούσε στα social media, αυτοπαρουσιαζόταν ως «Πολίτης της Κερκυραϊκής Κοινωνίας των Πολιτών», ενώ όλες του οι αναρτήσεις και τα αφιερώματα αφορούσαν στη διάσωση του περιβάλλοντος και της οικολογίας, στην οποία κυριολεκτικά είχε αφιερώσει τη ζωή του.

Ο αιφνίδιος θάνατός του προκάλεσε σοκ στον Βόλο και όσους τον γνώριζαν. Η σελίδα του στο Facebook έχει κατακλυστεί από μηνύματα θλίψης συμμαθητών του και παλιών του φίλων, που μόλις ενημερώθηκαν για την απώλεια έσπευσαν να «μοιραστούν» με άλλους διαδικτυακούς τους φίλους κοινές θύμησες και αναμνήσεις με τον άτυχο 56χρονο.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου