ΤΟΠΙΚΑ

Δύο χρόνια φυλάκιση σε Βολιώτη για σωματική βλάβη

δύο-χρόνια-φυλάκιση-σε-βολιώτη-για-σωμ-252021

Ενοχος για πρόκληση σωματικής βλάβης από αμέλεια κρίθηκε χθες από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου 62χρονος Βολιώτης.

Η υπόθεση αφορούσε σε τροχαίο ατύχημα που συνέβη τον Οκτώβριο του 2013 στον Βόλο και είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό ενός 41χρονου πεζού. Συγκεκριμένα, το τροχαίο σημειώθηκε στις 23 Οκτωβρίου στις 7.30 το απόγευμα, και ο 62χρονος φέρεται να μην επέδειξε την απαιτούμενη σύνεση και προσοχή.

Κινούμενος με Ι.Χ. αυτοκίνητο στην οδό Διμηνίου με κατεύθυνση προς Βόλο, προσέκρουσε σε σταθμευμένη μοτοσικλέτα στα δεξιά του δρόμου, παρέσυρε 41χρονο πεζό και στη συνέχεια συγκρούστηκε και με δεύτερο σταθμευμένο δίκυκλο.

Ο κατηγορούμενος δεν παρουσιάστηκε χθες στο δικαστήριο για να υπερασπιστεί τον εαυτό του, και καταδικάστηκε ερήμην σε ποινή φυλάκισης δύο ετών.

Στο μεταξύ, καταδικαστική ήταν η απόφαση του δικαστηρίου και για υπόθεση απάτης καθ’ υποτροπή, που συνέβη τον Μάιο του 2015 στον Βόλο.

Στις 7 Μαΐου του 2015, ένας 39χρονος κάτοικος Αθηνών τηλεφωνούσε στον χώρο εργασίας 65χρονου Βολιώτη και προσποιούμενος εισαγωγέα-προμηθευτή αυτοκινήτων που ήταν συνεργάτης στην εταιρεία όπου απασχολούτναν ο παθών, ζήτησε από αυτόν να παραλάβει από οδηγό ταξί ένα κίτρινο φάκελο και να του δώσει το ποσό 1.150 ευρώ όπως και συνέβη.

Ωστόσο, στην πορεία αποδείχτηκε ότι ο 39χρονος δεν ήταν ούτε εισαγωγέας και έμπορος αυτοκινήτων ούτε βέβαια και συνεργάτης στην εταιρεία όπου εργαζόταν ο 65χρονος, ενώ το κινητό το οποίο είχε χρησιμοποιήσει για το τηλεφώνημα προέκυψε ότι ανήκε σε αλλοδαπό αγνώστων λοιπών στοιχείων.

Ο 39χρονος, ο οποίος δεν ήταν παρών στο δικαστήριο, κρίθηκε ένοχος για απάτη και καταδικάστηκε σε ένα έτος φυλάκιση με τριετή αναστολή.

Ποινή για κλοπή

Το δικαστήριο καταδίκασε ακόμη και έναν 27χρονο Ρουμάνο για κλοπή που συνέβη τον Ιανουάριο του 2013 στον Βόλο. Ο 27χρονος, ο οποίος απουσίαζε από το δικαστήριο, προέκυψε ότι ήταν ο δράστης που στις 9 Ιανουαρίου του 2013 παραβίασε την είσοδο οικίας 37χρονου και στη συνέχεια άρπαξε από αυτή το ποσό των 200 ευρώ, καθώς επίσης και ένα βαφτιστικό σταυρό, ένα αναμνηστικό χρυσό νόμισμα και ένα κινητό τηλέφωνο. Το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου του επέβαλε ποινή φυλάκισης δεκαοχτώ μηνών με τριετή αναστολή.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου