ΤΟΠΙΚΑ

Κλείνει τελικώς η μοναδική τράπεζα στη Ν. Αγχίαλο

κλείνει-τελικώς-η-μοναδική-τράπεζα-στ-252099

Με μηνύματα στα προσωπικά τους κινητά, αλλά και μέσω υπηρεσίας win banking για όσους χρησιμοποιούν, οι κάτοικοι της Ν. Αγχιάλου άρχισαν να ενημερώνονται από χθες, ότι η Παρασκευή 3 Νοεμβρίου θα είναι η τελευταία ημέρα που θα λειτουργήσει το μοναδικό τραπεζικό κατάστημα της περιοχής. Από Δευτέρα 6 Νοεμβρίου, η Τράπεζα Πειραιώς μεταφέρει τις δραστηριότητές της στην οδό Ιάσονος 41 στον Βόλο, απ’ όπου θα μπορούν να κάνουν τις τραπεζικές τους συναλλαγές οι Αγχιαλίτες. Στην περιοχή, ο μόνος τρόπος να εξυπηρετηθούν θα είναι πλέον μέσω ATM.

Οι κάτοικοι της Ν. Αγχιάλου, το προηγούμενο διάστημα είχαν κινητοποιηθεί για να αποτρέψουν το κλείσιμο του μοναδικού τραπεζικού υποκαταστήματος της περιοχής τους. Είχαν μάλιστα συγκεντρώσει περισσότερες από 2.000 υπογραφές υπέρ της συνέχισης λειτουργίας της Τράπεζας Πειραιώς.

«Κλείσανε τον αστυνομικό σταθμό μας που στεγαζόταν σε ιδιόκτητο κτίριο που τώρα ρημάζει. Κλείσανε το ΙΚΑ. Κλείνουνε και τη μοναδική τράπεζα. Μετά από 38 χρόνια η Ν. Αγχίαλος δεν θα έχει τράπεζα. Ειδικά οι ηλικιωμένοι είναι σε απόγνωση για το πώς θα παίρνουν τις συντάξεις τους», ανέφερε η πρώην αντιδήμαρχος της περιοχής, τοπογράφος μηχανικός, κ. Ευαγγελία Κρίκου.

Τα μηνύματα αναστάτωσαν τους κατοίκους, που ετοιμάζονται για νέες κινητοποιήσεις. Την Παρασκευή, τελευταία ημέρα λειτουργίας του υποκαταστήματος, αναμένεται να πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από την τράπεζα στον κεντρικό πεζόδρομο. Θα κατατεθεί δε, πρόταση για μαζικό κλείσιμο των λογαριασμών από τη συγκεκριμένη τράπεζα και μεταφορά σε άλλο υποκατάστημα των χρημάτων των κατοίκων.

ΕΛ. ΧΑΝ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου