ΤΟΠΙΚΑ

Ξέσπασμα 52χρονου Βολιώτη: «Επένδυσα χρήματα, δεν τα έφαγα»

ξέσπασμα-52χρονου-βολιώτη-επένδυσα-χρ-252395

Είχε προσφύγει στα δικαστήρια Βόλου με σκοπό να ενταχθεί στον νόμο Κατσέλη και να ρυθμίσει τις οφειλές του, όμως παρά το γεγονός ότι προστατευόταν από τον νόμο, και εναντίον του απαγορευόταν να κινηθεί αναγκαστική διαδικασία μέχρι να συζητηθεί η αίτηση, τράπεζα κατέθεσε σε βάρος του ασφαλιστικά μέτρα, ζητώντας την έκδοση προσωρινής διαταγής για την εκποίηση των περιουσιακών του στοιχείων, την οποία είχε προαναγγείλει κιόλας για χθες το μεσημέρι στο Ειρηνοδικείο Βόλου.

Έλυσε τη σιωπή του 52χρονος Βολιώτης, άνεργος πλέον, και μίλησε για την πολύχρονη ταλαιπωρία του με τράπεζα, στη οποία είχε πληρώσει όλο το αρχικό κεφάλαιο του δανεισμού του, που ξεπερνούσε τις 300.000 ευρώ, αλλά υπέρμετροι τόκοι και προσαυξήσεις δημιούργησαν στην πορεία τριπλάσιο χρέος από το αρχικό του δανεισμού, μετά την έναρξη της κρίσης και μέχρι σήμερα που παρουσίασε αδυναμία καταβολής των δόσεων.

Το Ειρηνοδικείο Βόλου συζήτησε χθες το μεσημέρι την αίτηση της τράπεζας και την απέρριψε ως αβάσιμη, καθώς εκκρεμεί η συζήτηση της αίτησης του 52χρονου για υπαγωγή στον νόμο Κατσέλη. Μετά τη δικαίωσή του ο δανειολήπτης, ο οποίος είχε ενημερωθεί μόλις χθες για τον πλειστηριασμό, ανήμερα δηλαδή της προγραμματισμένης εκποίησης, ξέσπασε.

«Εγώ επένδυσα χρήματα. Δεν τα έφαγα. Γιατί με χτυπούν;» έλεγε ο 52χρονος, ο οποίος είχε απευθυνθεί στην τράπεζα στο παρελθόν αλλά δεν βρέθηκε καμία λύση, ενώ είχε προσφερθεί να πληρώνει ακόμη και ενοίκιο στο τραπεζικό υποκατάστημα για την κατοικία του και τον ξενώνα της συζύγου μέχρι να αποπληρωθεί το υπόλοιπο του χρέους.

Τη συζήτηση της υπόθεσης για την προσωρινή διαταγή παρακολούθησαν και πολλά μέλη της Κίνησης Πολιτών κατά των Κατασχέσεων και Πλειστηριασμών, οι οποίοι ήταν στο πλάι του 52χρονου, διαμαρτυρόμενοι για την εκποίηση της λαϊκής περιουσίας.

Τελικά, μετά την απορριπτική απόφαση του Ειρηνοδικείου ο προγραμματισμένος πλειστηριασμός δεν πραγματοποιήθηκε, ενώ ο δεύτερος πλειστηριασμός που επρόκειτο να διεξαχθεί στα Δικαστήρια του Βόλου ματαιώθηκε εν μέσω διαμαρτυριών.

Συγκεκριμένα, η εκποίηση αφορούσε σε ακίνητο εταιρείας που έχει πτωχεύσει στον Βόλο. Επρόκειτο για παλιό πλειστηριασμό, ωστόσο ο συμβολαιογράφος που παρουσιάστηκε στο Ειρηνοδικείο για να διεκπεραιώσει τη διαδικασία υποχρεώθηκε σε αποχώρηση.

Τα μέλη της Κίνησης Πολιτών ανανεώνουν κάθε Τετάρτη το ραντεβού τους στο Ειρηνοδικείο Βόλου, ενώ το Σάββατο 4 Νοεμβρίου θα συμμετέχουν στην πανελλαδική κινητοποίηση στην Αθήνα.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου