ΤΟΠΙΚΑ

«Αδικη η δίωξη Εύης Καρυδάκη»

αδικη-η-δίωξη-εύης-καρυδάκη-252422

Στο πλευρό της γενικής γραμματέα του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Μαγνησίας, Εύης Καρυδάκη, η οποία κλήθηκε σε απολογία από τη δημοτική αρχή Βόλου για ανάρμοστη συμπεριφορά εντός και εκτός υπηρεσίας, βρέθηκαν χθες ο βουλευτής Μαγνησίας του ΚΚΕ, Κώστας Στεργίου, ο επικεφαλής και ο δημοτικός σύμβουλος της ΛΑΣ, Απ. Νάνος και Θοδ. Τσαλούχας, μέλη του συλλόγου και του συνδικάτου εργαζομένων ΟΤΑ, καθώς και το μέλος της εκτελεστικής γραμματείας του ΠΑΜΕ και εκτελεστικής γραμματείας της ΑΔΕΔΥ, Αλέκος Αρβανιτίδης, και το μέλος του γενικού συμβουλίου της ΠΟΕ ΟΤΑ, Ζήσης Γκαραλιάγκος.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Η κ. Καρυδάκη χθες το πρωί πήγε στο γραφείο Δημάρχου προκειμένου να καταθέσει την απολογία της, πολιτική δήλωση όπως τη χαρακτήρισε η ίδια, με την οποία ζητά να μπει στο αρχείο η υπόθεση, υποστηρίζοντας ότι επιχειρήθηκε να παρουσιαστεί ως δημόσιο ένα ιδιωτικό έγγραφο. Όπως είναι γνωστό, η κ. Καρυδάκη, κατηγορήθηκε για ανάρμοστη συμπεριφορά και κλήθηκε σε απολογία, για το σκίσιμο κενού εγγράφου αξιολόγησης που έφερε την υπογραφή της.

Το συγκεκριμένο έγγραφο το επικαλέστηκε η πλειοψηφούσα παράταξη του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Μαγνησίας, ισχυριζόμενη ότι η κ. Καρυδάκη συμμετείχε στην αξιολόγηση σε αντίθεση με όσα διακήρυττε. Όπως έγινε γνωστό από τη γενική γραμματέα του Συλλόγου, το έγγραφο της αξιολόγησης που υπέγραψε ήταν κενό, αρνούμενη να συμμετέχει στη διαδικασία, και γι’ αυτό όταν έμαθε ότι κατατέθηκε στο γραφείο προσωπικού το αναζήτησε και το έσκισε.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχωρήθηκε χθες το πρωί, έξω από το Δημαρχείο Βόλου, ο κ. Αρβανιτίδης, παρείχε πλήρη στήριξη στην κ. Καρυδάκη. «Η Εύη Καρυδάκη πήρε το κενό έντυπο και τους είπε δεν αξιολογούμαι. Είναι μια κατεύθυνση που ισχύει. Υπογράφουμε το έντυπο της αξιολόγησης κενό. Αυτό έκανε. Διώκεται με βάση το Νόμο Μανιτάκη, για ανάρμοστη συμπεριφορά επειδή ζήτησε το κενό έντυπο, δεν της το έδωσαν κι όταν το πήρε στα χέρια της το έσκισε. Εμείς καίγαμε και σκίζαμε τα έντυπα αξιολόγησης μπροστά στα υπουργεία και στους υπουργούς. Η δίωξή της είναι άδικη, προσχηματική και στοχοποιημένη, και ζητούμε να σταματήσει» είπε ο κ. Αρβανιτίδης, αφήνοντας αιχμές κατά τις δημοτικής αρχής ότι δεν έδειξε την ίδια ευαισθησία να κινήσει διαδικασίες, όπως μία ΕΔΕ, όταν στην απεργία των εργαζομένων στις 29 Ιουνίου, έξω από το αμαξοστάσιο Βόλου, μηχανάκι έπεφτε πάνω στην Εύη Καρυδάκη κα την τραυμάτιζε. «Καταλαβαινόμαστε. Αλλά η στοχοποίηση δεν θα περάσει», είπε χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος κάλεσε και τον Σύλλογο τοπικά να πάρει θέση για το μέλος του που είναι και γενική γραμματέας. «Διαφορές μπορεί να υπάρχουν. Ο Σύλλογος όμως πρέπει να πάρει θέση. Δεν είναι δυνατό να συζητά γι’ αυτό το θέμα σήμερα (σ.σ. χθες) η εκτελεστική επιτροπή της ΑΔΕΔΥ και ο τοπικός σύλλογος να σιωπά», είπε.

Κατήγγειλαν πρόκληση

Αμέσως μετά τη συνέντευξη Τύπου, η κ. Καρυδάκη, συνοδευόμενη από στελέχη του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ, πήγε στο γραφείο Δημάρχου για να επιδώσει την απολογία της.

«Στην πόρτα εμφανίστηκε οι κ.κ. Μπέος και Θεοδώρου. Ο κ. Μπέος άρχισε να ρωτά τους συνδικαλιστές: τι είστε εσείς εδώ; Εμείς εδώ δουλεύουμε. Εσείς δεν έχετε δουλειά; Και ο κ. Θεοδώρου μας είπε: Θα δείτε τι έχετε να πάθετε από εδώ και πέρα. Οσο μιλάτε τόσο δυσχεραίνετε τη θέση της. Εμείς δεν αντιδράσαμε. Θεωρούμε ότι ήθελαν να μας προκαλέσουν να αντιδράσουμε. Δεν το κάναμε», είπε η κ. Καρυδάκη.

Σκηνικό συνέντευξης Τύπου έξω… από το Δημαρχείο

Η συνέντευξη Τύπου παραχωρήθηκε έξω από το Δημαρχείο, στην είσοδο του κτιρίου από την πλευρά της πλατείας Ρήγα Φεραίου.

Αφορμή για την υπαίθρια συνέντευξη Τύπου αποτέλεσε εμπιστευτικό έγγραφο που παρέλαβε η κ. Καρυδάκη, με το οποίο εγκαλούνταν από τη δημοτική αρχή για «αυθαίρετη χρήση της αίθουσας του Δημοτικού Συμβουλίου» και προειδοποιούνταν με την επιβολή πειθαρχικών κυρώσεων: «Η ανοχή μας από εδώ και στο εξής θα είναι μηδενική σε τέτοιου είδους συμπεριφορές σας και σε περίπτωση που επαναληφθεί το φαινόμενο της αυθαίρετης χρήσης της αίθουσας από μέρους σας για οποιονδήποτε λόγο, θα επιβληθούν σε βάρος σας οι προβλεπόμενες πειθαρχικές κυρώσεις».

Από το εσωτερικό του Δημαρχείου δεν βγήκε έξω ούτε καρέκλα. Εξω από το κτίριο σταμάτησε αυτοκίνητο, στελέχη του ΠΑΜΕ ξεφόρτωσαν καρέκλες και τραπέζια, τόσο για τους συνεντευξιαζόμενους όσο και τους δημοσιογράφους, στήθηκαν στη δεξιά πλευρά της εισόδου και η συνέντευξη Τύπου δόθηκε εξωτερικά, στο κρύο.

«Εχουμε μάθει και σε χειρότερα. Μικρό το κακό», σχολίασε ο κ. Αρβανιτίδης. «Αυτό δεν είναι τίποτα μπροστά σε ό,τι συμβαίνει και στα εμπόδια που ορθώνονται σε κάθε αγωνιστικό σκίρτημα», είπε από την πλευρά της η κ. Καρυδάκη. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ανέφερε ότι ουδέποτε παράταξη των εργαζομένων δεν έχει ζητήσει για να λάβει άδεια χρήσης της αίθουσας του Δημοτικού Συμβουλίου προκειμένου να παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου. «Η αίθουσα δεν είναι σαλόνι της δημοτικής αρχής», είπε χαρακτηριστικά.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου