ΤΟΠΙΚΑ

Εθελοντική αιμοδοσία στο 1ο ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας

εθελοντική-αιμοδοσία-στο-1ο-επαλ-ν-ιωνί-252672

Εθελοντική αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, 7 Νοεμβρίου 2017 από τις 9:00 έως τις 13:00 στο 1ο ΕΠΑΛ Νέας Ιωνίας, όπου θα βρίσκεται η Κινητή Μονάδα Αιμοληψίας του Νοσοκομείου Βόλου.

Οι απουσίες μαθητών λόγω εθελοντικής αιμοδοσίας δεν θα ληφθούν υπόψη την ημέρα της αιμοδοσίας καθώς και μία ημέρα επιπλέον.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση –κάλεσμα της Διεύθυνσης του Σχολείου για συμμετοχή στην εθελοντική αιμοδοσία, «Κάθε μέρα εκατοντάδες συνάνθρωποί μας χρειάζονται αίμα. Η ανάγκη αυτή μπορεί να ικανοποιηθεί μόνο με την εθελοντική αιμοδοσία.

Κάθε άνθρωπος μεταξύ 18-65 ετών μπορεί να γίνει εθελοντής αιμοδότης, αφού πρώτα ελεγχθεί η κατάσταση της υγείας τους. Μπορούν επίσης να συμμετέχουν και μαθητές που έχουν συμπληρώσει το 17ο έτος της ηλικίας τους με τη σύμφωνη γνώμη των γονέων τους (Υπεύθυνη Δήλωση επικυρωμένη από Κ.Ε.Π).

Η αιμοδοσία διαρκεί μόλις λίγα λεπτά. Ένας αιμοδότης μπορεί να δίνει αίμα κάθε τρείς ή τέσσερις μήνες. Το αίμα που συλλέγεται δεν είναι απλά χρήσιμο, αλλά εξαιρετικά πολύτιμο. Κι αυτό γιατί περιέχει παράγωγα όπως το πλάσμα, τα αιμοπετάλια και τα λευκά αιμοσφαίρια που έχουν ζωτική σημασία για τη ζωή κάποιων ασθενών.

Συλλέγονται περίπου 630.000 μονάδες αίματος αλλά το αίμα που συλλέγεται, δεν είναι αρκετό να καλύψει τις απαιτούμενες ανάγκες.

Αίμα μπορούμε να προσφέρουμε όλοι όσοι κριθούμε κατάλληλοι, σε όλες τις Υπηρεσίες Αιμοδοσίας της χώρας καθώς και σε κινητές μονάδες αιμοληψίας.

Γι’ αυτό το λόγο καλούμε λοιπόν τους καθηγητές και τους μαθητές του σχολείου μας καθώς και όσους άλλους επιθυμούν να προσφέρουν λίγο από το χρόνο τους, λίγο από το περίσσευμα της αγάπης τους για να δώσουμε λίγη ακόμη ελπίδα στους συνανθρώπους μας».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου