ΤΟΠΙΚΑ

Εθελοντική προσφορά από 70χρονο γιατρό

εθελοντική-προσφορά-από-70χρονο-γιατρό-253552

Υπέρμαχος του εθελοντισμού είναι ο πολυπράγμων Τζοβάνι Αλμπίνο, ο οποίος μετά τη συνταξιοδότησή του προσφέρει τις ιατρικές του γνώσεις στο Ιατρείο Αλληλεγγύης που λειτουργεί στην συνοικία του Αγίου Νεκταρίου, με πρωτοβουλία της λαϊκής συνέλευσης Αγίου Νεκταρίου. Ο 70χρονος συνταξιούχος γιατρός προσφέρει εθελοντικά τις υπηρεσίες του μια φορά την εβδομάδα, ενισχύοντας με την παρουσία του την κοινωνική προσπάθεια, την οποία συνδράμουν, επίσης εθελοντικά, ψυχολόγος, ψυχίατρος, παιδίατρος αλλά και νοσοκόμα.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Ο Ιταλός που πολιτογραφήθηκε πλέον Βολιώτης, εργάστηκε αρχικά στο εθνικό σύστημα υγείας της Ιταλίας και μετά από έξι χρόνια εγκαταστάθηκε με την οικογένειά του στον Βόλο, τόπο καταγωγής της συζύγου του Αλεξάνδρας που είναι αρχιτέκτονας.

Εργάστηκε ως γενικός ιατρός μέχρι το 2012, ολοκληρώνοντας την ιατρική του καριέρα στο Κέντρο Υγείας Ζαγοράς. «Μόλις βγήκα στη σύνταξη, σκέφτηκα ότι με όλες τις εμπειρίες και τις γνώσεις που έχω αποκομίσει αυτά τα τριάντα χρόνια, θα μπορούσα να κάνω κάτι εθελοντικά. Δεν μπορώ να γράψω φάρμακα φυσικά, αλλά μπορώ να δώσω συμβουλές για να βοηθήσω τους ανθρώπους που έχουν προβλήματα υγείας, να τους πω πού πρέπει να πάνε, τι πρέπει να κάνουν, πώς μπορούμε να παρακολουθήσουμε την αρρώστια που έχουν» υπογραμμίζει.

Ο πάντα σεμνός συνταξιούχος, πλέον, γιατρός και εικαστικός, μιλάει για πρώτη φορά στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ για τη συγκεκριμένη εθελοντική δραστηριότητα και υπογραμμίζει: «Σε αυτή την κρίση που περνάμε, πρέπει να είμαστε ο ένας κοντά στον άλλο, ο ένας να βοηθάει τον άλλο και να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να βοηθήσουμε τον συνάνθρωπο».

Σε εποχές δύσκολες είναι πολύ σημαντική η εθελοντική προσφορά, ιδιαίτερα από έναν συνταξιούχο γιατρό, προκειμένου να βοηθηθούν άνθρωποι που βρίσκονται σε δεινή οικονομική θέση.

«Βρήκα έναν οργανωμένο χώρο στον Αγιο Νεκτάριο, μια έδρα οργανωμένη, και κάνω ιατρείο μια φορά την εβδομάδα, για δύο ώρες περίπου και εκεί μπορούμε να δώσουμε φάρμακα σε άτομα που δεν μπορούν να τα αγοράσουν, τα οποία προσφέρουν φαρμακεία αλλά και ιδιώτες. Ευτυχώς, οι άποροι που έχουν ανάγκη από φάρμακα, εξυπηρετούνται από το νοσοκομείο» τονίζει ο ίδιος.

Στο ιατρείο που δημιούργησε η λαϊκή συνέλευση του Αγίου Νεκταρίου, προσφέρει τις γνώσεις και τις ιατρικές του συμβουλές, υπογραμμίζοντας παράλληλα την πολύ σημαντική παρουσία των επιστημόνων υγείας που συνδράμουν ο καθένας από την πλευρά του στην προσπάθεια.

Ο κ. Αλμπίνο βιώνει τη χαρά της προσφοράς στο κοινωνικό σύνολο και όπως επισημαίνει: «Mε βοηθάει πάρα πολύ η εθελοντική δράση, αλλά σκέφτομαι, ταυτόχρονα, ότι ακόμη μπορώ να κάνω κάτι για τους άλλους. Με γεμίζει, με βοηθάει, νομίζω ότι ο άνθρωπος και πιο ειδικά ο γιατρός, πρέπει να είναι πάντα στην κοινωνία και να προσφέρει ότι μπορεί. Αρα με βοηθάει ψυχολογικά, γιατί μετά τη σύνταξη ο άνθρωπος δεν πρέπει να μένει μόνος στο σπίτι, αλλά να παραμένει κοινωνικά δραστήριος».

Παράλληλα συνεχίζει τις εικαστικές του δραστηριότητες, που περιλαμβάνουν εκθέσεις και ενδιαφέροντες εικαστικούς διαλόγους, ενώ καμαρώνει τα δυο του παιδιά, Ιρένε και Νικόλα, και δηλώνει πανευτυχής ως παππούς μιας τρισχαριτωμένης μικρούλας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου