ΤΟΠΙΚΑ

Άλυτο παραμένει το κτηριακό πρόβλημα του 1ου ΕΠΑΛ Βόλου

άλυτο-παραμένει-το-κτηριακό-πρόβλημα-254605

Ερώτηση κατέθεσε ο βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος, προς τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, τονίζοντας για πολλοστή φορά το χρόνιο, κτηριακό πρόβλημα που ταλανίζει το 1Ο ΕΠΑΛ Βόλου.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει στην ερώτησή του ο βουλευτής Μαγνησίας, το κτηριακό ζήτημα του 1ου ΕΠΑΛ Βόλου αποτελεί ένα μείζον ζήτημα της εκπαιδευτικής κοινότητας του Νομού Μαγνησίας. Το κτήριο στο οποίο στεγάζεται το σχολείο είναι ένα από τα παλαιότερα διδακτήρια της πόλης, με έτος ίδρυσης το 1900, το οποίο δεν πληροί πια τις προϋποθέσεις για στέγαση ενός σύγχρονου επαγγελματικού λυκείου και είναι αδύνατον να καλύψει τις εξειδικευμένες διδακτικές ανάγκες των μαθητών.

Τα καθημερινά προβλήματα είναι αυξημένα, καθώς οι μαθητές που φοιτούν στο 1Ο ΕΠΑΛ Βόλου αναγκάζονται να συνωστίζονται στις δυσλειτουργικές αίθουσες του σχολείου. Το μείζον κτηριακό ζήτημα που αντιμετωπίζουν δύο σχολεία του Βόλου, το 1ο ΕΠΑΛ και το 5ο Γυμνάσιο έγκειται στην αδυναμία συστέγασης των δύο προαναφερόμενων σχολείων στο «Καρτάλειο» κτήριο.

Επιπροσθέτως, οι αίθουσες του «Καρτάλειου» δεν επαρκούν για να καλύψουν τις υφιστάμενες ανάγκες των σχολείων, με αποτέλεσμα οι μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ να μετακινούνται σε παρακείμενο κτήριο, στο κτήριο «Αποστόλου», προκειμένου να παρακολουθήσουν κάποια από τα μαθήματα του ωρολόγιου προγράμματός τους, διανύοντας κάθε μέρα μια απόσταση 300 μέτρων. Ως εκ τούτου, καταστρατηγείται η έννοια του ενιαίου σχολικού χώρου και της αίθουσας, καθώς οι μαθητές μετατρέπονται σε «επισκέπτες» από κτήριο σε κτήριο, αναζητώντας αίθουσα για μάθημα!

Τέλος, ο βουλευτής Μαγνησίας Χρήστος Μπουκώρος ζητά από τον αρμόδιο υπουργό να μεριμνήσει για την άμεση επίλυση του κτηριακού ζητήματος του 1ου ΕΠΑΛ Βόλου και να δώσει επιτέλους λύση σε ένα χρόνιο πρόβλημα που ταλανίζει την εκπαιδευτική κοινότητα της Μαγνησίας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου