ΤΟΠΙΚΑ

Συνάντηση φορέων στη Μητρόπολη

συνάντηση-φορέων-στη-μητρόπολη-255061

Αμεση ήταν η ανταπόκριση των τοπικών φορέων στην πρόσκληση για συμμετοχή, στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε χθες στο συνεδριακό της Μητρόπολης με πρωτοβουλία της «Μαγνήτων Κιβωτού» και επίκεντρο το νέο θεματικό έτος που είναι αφιερωμένο στον λαϊκό πολιτισμό.

Εκπρόσωποι δήμων, της Περιφέρειας, του ΟΛΒ, εκπρόσωποι συλλόγων, βιβλιοθηκών, πνευματικών κέντρων, μουσείων, πνευματικοί άνθρωποι και γενικότερα υπέρμαχοι της λαϊκής παράδοσης, συμμετείχαν στη χθεσινή συνάντηση που είχε ως επίκεντρο το πνεύμα συνεργασίας και την ανάπτυξη διαλόγου, με στόχο την προώθηση της λαϊκής τέχνης.

Όπως επισημάνθηκε στη χθεσινή συνάντηση, οι προοπτικές που δημιουργούνται γύρω από το θέμα «λαϊκή τέχνη και παράδοση» είναι σημαντικές και θα μπορούσαν να οδηγήσουν στη δημιουργία δικτύου. Ο πολιτισμός των λαϊκών τεχνών, εξάλλου, είναι διάχυτος στη Μαγνησία, από τις ζωγραφικές του λαϊκού ζωγράφου Θεόφιλου, τους Χιονιαδίτες λαϊκούς ζωγράφους Θανάση και Παναγιώτη Παγώνη, τον λαϊκό ζωγράφο της θάλασσας Ν. Α. Χριστόπουλο, τους Ζουπανιώτες μαστόρους που έχουν οικοδομήσει εκκλησίες, αρχοντικά, βρύσες και άλλα αρχιτεκτονικά μνημεία, την οικογένεια Ανετόπουλου στην κεραμική, αλλά και σύγχρονους λαϊκούς καλλιτέχνες που ασχολούνται με την υφαντική, την κεραμική, τη ναυπηγοκεραμική, τη μικροναυπηγική, την ξυλογλυπτική, τη μεταλλοτεχνία κ.ά. Ο νέος κύκλος φιλοδοξεί να αναδείξει τη μεγάλη κληρονομιά της Μαγνησίας και να ανοίξει καινούργιους δρόμους για την περιοχή μας.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου