ΤΟΠΙΚΑ

Εβγαλε αγκαλιά 25χρονη από φλεγόμενο σπίτι στη Ν. Ιωνία

εβγαλε-αγκαλιά-25χρονη-από-φλεγόμενο-σπ-255282

Πανικός και αναστάτωση χθες στη Νέα Ιωνία. Στις 5 τα ξημερώματα, στην οδό Μ. Ασίας 15, κάτοικος της περιοχής έβγαζε αγκαλιά από μονοκατοικία την 25χρονη ένοικο, ενώ πίσω τους το σπίτι τυλιγόταν στις φλόγες.

Αμεσα κλήθηκε σε βοήθεια η Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου και στον τόπο έσπευσαν τέσσερα πυροσβεστικά οχήματα. Πέντε συνολικά πυροσβέστες άρχισαν χωρίς χάσιμο χρόνου τη μάχη με τις πύρινες φλόγες.

Απέτρεψαν έτσι τον κίνδυνο η πυρκαγιά να επεκταθεί σε διπλανά σπίτια. Δυστυχώς, όμως, το σπίτι καταστράφηκε ολοσχερώς.

Η φωτιά κατέκαψε όλα τα έπιπλα, προκαλώντας ζημιές ύψους 30.000 ευρώ. Όταν εκδηλώθηκε η πυρκαγιά η ένοικος κοιμόταν, όμως ευτυχώς, αντιλήφθηκε έγκαιρα τις φλόγες και κάλεσε αμέσως σε βοήθεια.

Σε διαφορετική περίπτωση τα πράγματα θα ήταν πολύ χειρότερα. Η κοπέλα ήταν τραυματισμένη στο πόδι από τροχαίο ατύχημα. Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ είπε ότι ακολούθως κινήθηκε προς την έξοδο.

Ο κ. Γιώργος Αρβανίτης που ειδοποιήθηκε, έτρεξε αμέσως στο σπίτι και, αψηφώντας τους καπνούς, έσπασε το παράθυρο και έβγαλε την κοπέλα έξω.

«Γύρισα πίσω να πάρω τα πράγματά της, δυστυχώς δεν πρόλαβα τίποτα. Ακόμη και οι πατερίτσες είχαν καταστραφεί. Βρήκα μόνο το κινητό της τηλέφωνο» ανέφερε.

Τα ρούχα της 25χρονης, όλα τα πράγματά της, καταστράφηκαν μέσα σε λίγη ώρα.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου συνεχίζει την προανάκριση για τα ακριβή αίτια εκδήλωσης της πυρκαγιάς. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η πυρκαγιά εκτιμάται ότι προκλήθηκε από σώμα θέρμανσης.

Προφανώς, αντικείμενα που ακουμπούσαν σε αυτό άρπαξαν φωτιά, η οποία μεταδόθηκε γρήγορα από το σαλόνι που βρισκόταν εκείνη την ώρα η ένοικος σε όλους τους χώρους του σπιτιού.

Γρήγορα το σπίτι τυλίχτηκε σε πύρινες φλόγες. Παράθυρα, πόρτες, έπιπλα, τα πάντα μετατρέπονταν σε αποκαΐδια. Σοκαρισμένοι βγήκαν έξω από τα σπίτια τους οι κάτοικοι της γειτονιάς και παρακολουθούσαν επίσης έντρομοι τις προσπάθειες της πυροσβεστικής υπηρεσίας.

Δύο σπίτια βρίσκονταν σε απόσταση αναπνοής, και το ένα από αυτά είχε κοινόχρηστο χώρο.

Οι πυροσβέστες κατάφεραν τελικά να σβήσουν τη φωτιά γύρω στις 6.20 τα ξημερώματα. Το Ανακριτικό συνεχίζει την προανάκριση για τα ακριβή αίτια εκδήλωσης της πυρκαγιάς.

Φωτιά στη Νέα Αγχίαλο

Στο μεταξύ, συναγερμός σήμανε χθες γύρω στη 1.40 το μεσημέρι στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου. Πυρκαγιά, που εκδηλώθηκε από άγνωστη προς στιγμή αιτία, έκαιγε βοηθητικό χώρο σπιτιού στη Νέα Αγχίαλο, και μέσω παραθύρου επεκτεινόταν και σε εσωτερικό του χώρου.

Το γεγονός έγινε άμεσα αντιληπτό από την ηλικιωμένη ιδιοκτήτρια, η οποία βγήκε έξω στον δρόμο τρομαγμένη. Κάτοικοι της περιοχής έσπευσαν να συνδράμουν. Η ηλικιωμένη φώναζε ότι στο σπίτι υπήρχαν φιάλες υγραερίου.

Ευτυχώς, οι πιο ψύχραιμοι κάτοικοι φοβούμενοι δικαιολογημένα έκρηξη, μπήκαν στο σπίτι και απομάκρυναν τις φιάλες πριν να είναι αργά.

Σε λίγα λεπτά έφτασαν και οι πυροσβέστες με τέσσερα συνολικά πυροσβεστικά οχήματα. Η φωτιά σβήστηκε τελικά γύρω στις 3.40 το μεσημέρι.

Η πυρκαγιά κατέκαψε ξυλεία που ήταν αποθηκευμένη στον χώρο, ένα κλιματιστικό και ένα παράθυρο, προκαλώντας ζημιές ύψους 3.000 ευρώ. Το Ανακριτικό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου συνεχίζει την προανάκριση για το τι ακριβώς συνέβη.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου