ΤΟΠΙΚΑ

Στον Βόλο οι Ευρωβουλευτές Νότης Μαριάς και Νίκος Χουντής

στον-βόλο-οι-ευρωβουλευτές-νότης-μαρι-256241

Οι Ευρωβουλευτές Νότης Μαριάς και Νίκος Χουντής θα συμμετέχουν στην ανοικτή ημερίδα – στρογγυλή τράπεζα Ευρωπαϊκού πολιτικού προβληματισμού, για την πορεία και το Μέλλον της Ευρώπης, που διοργανώνεται το Σάββατο 4 Νοεμβρίου στις 10.30 π.μ. στο αμφιθέατρο του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (Γ. Καρτάλη 72 – πρώην Γαλλικό Ινστιτούτο Βόλου).

Η ημερίδα με τίτλο «Το Μέλλον της Ευρώπης: Μια δίκαιη και Δημοκρατική Ευρώπη! Ναι, αλλά πως;» είναι πρωτοβουλία του Γραφείου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Θεσσαλίας και του δευτεροβάθμιου φορέα πολιτισμού και επιστημών δίκτυο «Περραιβία» με συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Θεσσαλίας, το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Για την πραγματοποίηση της συγκεκριμένης ημερίδας, συμπράττουν η Περιφέρεια Θεσσαλίας , το Europe Direct Θεσσαλίας,το Πανεπιστήμιο και η Κοινωνία των Πολιτών (Δίκτυο «Περραιβία»), προκειμένου να προχωρήσει ο διάλογος και ο προβληματισμός για την πορεία της Ευρώπης και ο τρόπος με τον οποίο θα δημιουργηθούν οι συνθήκες για μια νέα, δίκαιη και δημοκρατική Ευρώπη, που να μεριμνά και να εγγυάται την ευημερία όλων των πολιτών της.

Στις εργασίες θα συμμετέχουν ως ομιλητές οι Ευρωβουλευτές Νότης Μαριάς και Νίκος Χουντής, από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας οι καθηγητές Χρήστος Κόλλιας, Θεόδωρος Μεταξάς και Ανδρέας Στεργίου και τέλος, ως εκπρόσωπος της ομάδας «Ευρώπη» της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, ο Λευτέρης Αντωνόπουλος.

Η εκδήλωση αυτή έχει την υποστήριξη της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, του Δικτύου Εθελοντικών Οργανώσεων Θεσσαλίας και της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Βόλου, ενώ θα διανεμηθεί ενημερωτικό υλικό της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα. Μετά το τέλος των εισηγήσεων θα ακολουθήσει ανοιχτή συζήτηση με παρεμβάσεις από τους ενδιαφερόμενους.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου