ΤΟΠΙΚΑ

48ωρη απεργία των εργαζομένων στον ΟΤΕ

48ωρη-απεργία-των-εργαζομένων-στον-οτε-256300

Σε διήμερη απεργία την σήμερα Δευτέρα 30 και την Τρίτη 31 Οκτωβρίου προχωρούν οι εργαζόμενοι του ιδιωτικοποιημένου ΟΤΕ. Είναι μια απεργία που, για πρώτη φορά από τότε που πήρε η Deutsche Telekom τον ΟΤΕ, στρέφεται εναντίον της εργοδοσίας.

Στην ανακοίνωσή τους τα συνδικαλιστικά όργανα του ΟΤΕ, αποδοκιμάζουν τη γερμανική κρατική εταιρεία για τις αποφάσεις της για μείωση των σταθερών θέσεων εργασίας και την αντικατάστασή τους με ενοικιαζόμενους εργαζόμενους, κάνουν λόγο για ξεπούλημα θυγατρικών στα Βαλκάνια, για σύμπραξη με τις άλλες εταιρείες στην τιμολογιακή πολιτική και σειρά αντεργατικών μέτρων με βαρύτατες καταγγελίες.

Στην ανακοίνωσή της, η Αγωνιστική Συσπείρωση Εργαζόμενων ΟΤΕ (ΑΣΕ) καλεί τους εργαζόμενους να συμμετέχουν μαζικά στην απεργία και τις απεργιακές συγκεντρώσεις, «δίνοντας ηχηρό μήνυμα στην προκλητική στάση της Διοίκησης». Όπως τονίζουν, διεκδικούν κατώτερο βασικό μισθό 1.000 ευρώ για όλους τους εργαζόμενους, κανέναν μισθό διευθυντικού στελέχους να μην ξεπερνά τα 5.000 ευρώ, καθώς και νέα συλλογική σύμβαση εργασίας, που θα καλύπτει όλους τους εργαζόμενους του ομίλου ΟΤΕ.

Παράλληλα, οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν τη διοίκηση της εταιρείας για αντεργατικές πρακτικές, υποστηρίζοντας πως η εταιρεία χρησιμοποιεί ενοικιαζόμενους εργαζόμενους, πως οι τεχνικοί είναι ασφαλισμένοι στο ΙΚΑ ως υπάλληλοι γραφείου, καθώς και πως η εταιρεία πραγματοποιεί σωρεία παραβάσεων της εργατικής νομοθεσίας, με αποτέλεσμα την αύξηση των εργατικών ατυχημάτων.

Η Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Βόλου εκφράζει τη στήριξή της στην 48ωρη απεργία των ΟΤΕ και καλεί την Κυβέρνηση, όπως υπογραμμίζεται σε ανακοίνωση που εκδόθηκε « να θυμηθεί τις προεκλογικές της δεσμεύσεις και να πάψει να συγκυβερνά τη Χώρα με τους δανειστές, εκτελώντας κατά γράμμα τα νέα μνημόνια. Οι αντοχές των εργαζόμενων τελείωσαν. Η κοινωνία «βράζει» και τα ψέματα δεν πείθουν πλέον κανένα».

Υπογραμμίζεται πως τα τελευταία χρόνια στον Βόλο ο ΟΤΕ έχει αποψιλωθεί σε μεγάλο βαθμό όσον αφορά το προσωπικό. Οι νέες προσλήψεις που γίνονται είναι σε εντελώς διαφορετικό τοπίο με αποδοχές που δεν ξεπερνούν τα 500 με 550 ευρώ.

Το προσωπικό του Οργανισμού που σύμφωνα με τους εργαζόμενους είναι ολιγάριθμο πλέον στο Βόλο, καλείται ήδη ν’ αντιμετωπίσει όλες τις νέες τεχνολογίες, υπηρεσίες, η έλλειψη όμως προσωπικού προκαλεί «μπλάκ άουτ», με αποτέλεσμα πολλές εργασίες να ανατίθενται πλέον σε εργολάβους.

Θα πρέπει να σημειωθεί τέλος πως σε ολόκληρη τη Μαγνησία το δυναμικό του Οργανισμού είναι περίπου 100 άτομα για όλες τις υπηρεσίες του ΟΤΕ, ενώ τα περιφερειακά καταστήματα του Οργανισμού έχουν όλα καταργηθεί και λειτουργεί αποκλειστικά και μόνο ο Βόλος, ενώ για την εξυπηρέτηση των άλλων περιοχών παραπέμπει στα καταστήματα «Γερμανός», καθώς και στην καταβολή των μετρητών μέσω πιστωτικών καρτών και των Ταχυδρομείων, χωρίς ωστόσο να υπολογίζεται η ταλαιπωρία των καταναλωτών.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου