ΤΟΠΙΚΑ

Ξεκίνησαν τα έργα για τον αγωγό λυμάτων

ξεκίνησαν-τα-έργα-για-τον-αγωγό-λυμάτω-851206

Ξεκίνησε από χθες το έργο της αποκατάστασης του αγωγού που είχε υποστεί βλάβη στη Μονάδα Επεξεργασίας Λυμάτων. Από προχθές η κυκλοφορία, μετά από συνεννόηση του Δήμου Βόλου με την Τροχαία Βόλου, διεκόπη και πιο συγκεκριμένα από το ύψος της οδού Προφήτη Ηλία μέχρι και την Ηρώων Πολυτεχνείου και γίνεται μέσω της παραλιακής από τα Πευκάκια.
Ο δήμαρχος Βόλου Αλέκος Βούλγαρης χθες το πρωί, συνοδευόμενος από τον Προϊστάμενο των Τεχνικών Υπηρεσιών της ΔΕΥΑΜΒ Δημήτρη Κουτσιφέλη, μετέβη στο σημείο που ξεκινούν τα έργα στο ύψος της γέφυρας του Αλιγαρορέματος, όπου ενημερώθηκε επιτόπου για το έργο, ενώ είχε συνομιλία και με τους άνδρες της Τροχαίας που βρίσκονταν επί ποδός και ρύθμιζαν την κυκλοφορία.
Το έργο εκτιμάται ότι θα έχει ολοκληρωθεί σε είκοσι μέρες. Τόσο ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ Αλ. Βούλγαρης, όσο και ο κ. Κουτσιφέλης ζήτησαν την κατανόηση των οδηγών, υπογραμμίζοντας ότι το έργο ήταν απαραίτητο προκειμένου να αποκατασταθεί η σοβαρή βλάβη στον αγωγό.
Επανέλαβαν εξάλλου για μία ακόμη φορά ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας για τα λύματα που χύνονται στον Ξηριά, καθώς όλες οι μετρήσεις που έγιναν δείχνουν ότι δεν υπάρχει καμία υπέρβαση σε σχέση με τα όρια που θέτει η ελληνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία.
Απ όλες τις αναλύσεις που έγιναν στα δείγματα που έχουν ληφθεί δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας. Ο Βιολογικός κάνει καλά τη δουλειά του και τα λύματα είναι επεξεργασμένα και δεν έχουν προκαλέσει ρύπανση αναφέρθηκε χαρακτηριστικά.
«Είμαστε απόλυτα συνεπείς, επισήμανε ο δήμαρχος Βόλου Αλέκος Βούλγαρης, με την ανακοίνωση που είχαμε κάνει ότι το έργο θα ξεκινήσει μετά το Πάσχα για να αποκατασταθεί ένα κομμάτι αγωγού περίπου 30 μέτρα.
Μόλις ολοκληρωθεί αυτό το έργο δεν θα πέφτουν πλέον τα λύματα στον Ξηριά.
Έργο απαραίτητο γιατί η ζημιά ήταν παλιά. Προσπάθησαν οι Τεχνικές υπηρεσίες της ΔΕΥΑΜΒ δύο φορές όμως το έργο ήταν ιδιαίτερο για αυτό και χρειάστηκε συνολική εργολαβία

Όπως έκανε γνωστό ο κ. Δημ. Κουτσιφέλης, από τις Τεχνικές Υπηρεσίες της ΔΕΥΑΜΒ ο συγκεκριμένος αγωγός έχει κατασκευαστεί το 1985 από το ΥΠΕΧΩΔΕ από αμίαντο. Είναι καλός αγωγός που ωστόσο έχει ευπάθεια στις μικροκαθιζήσεις του εδάφους ειδικά στα σημεία των ενώσεων. Μία καθίζηση, όπως ανέφερε ο ίδιος, ακυρώνει τις ενώσεις, επιχειρήθηκε η επισκευή στο σημείο της βλάβης δύο φορές, δεν ήταν όμως εφικτή η αποκατάσταση διότι δεν βοηθούσε το έδαφος.
Οπότε αποφασίστηκε να γίνει αντικατάσταση 30 μέτρα αγωγού- πατώντας σε σταθερό έδαφος-. Έγινε διαγωνισμός και η προμήθεια των υλικών και έτσι το έργο ξεκίνησε.
Ζητούμε την κατανόηση από τους οδηγούς, ανέφερε ο κ. Κουτσιφέλης αλλά και τους περίοικους για την ταλαιπωρία που θα υποστούν. Τα έργα αυτά όμως είναι απαραίτητα. Ευελπιστούμε να είναι έτοιμο το έργο και πριν το 20ήμερο. Είναι δύσκολο έργο, διότι ενώνονται αγωγοί από διαφορετικά υλικά.
Πραγματικά από όλες τις αναλύσεις που έγιναν στα δείγματα που έχουν ληφθεί δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας. Ο Βιολογικός κάνει καλά τη δουλειά του και τα λύματα είναι επεξεργασμένα και δεν έχουν προκαλέσει ρύπανση.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου