ΤΟΠΙΚΑ

Σε ένα χρόνο θα είναι έτοιμο το Μουσείο της Πόλης

σε-ένα-χρόνο-θα-είναι-έτοιμο-το-μουσείο-851206

Το έργο του Μουσείου Πόλης επισκέφτηκε χθες ο δήμαρχος Βόλου Αλέκος Βούλγαρης προκειμένου να ελέγξει την πρόοδο των εργασιών. Ο κ. Αλ. Βούλγαρης εξέφρασε την ικανοποίησή του καθώς η εργολαβία εξελίσσεται με εντατικούς ρυθμούς .
Ανάδοχος της εργολαβίας είναι η κοινοπραξία «ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ Α.Τ.Ε- ΑΡΑΜΠΑΤΖΗΣ Β- ΔΙΑΜΙΑΝΑΚΗΣ Κ. Ε.Δ.Ε που ήταν ο μειοδότης του διαγωνισμού για την κατασκευή του έργου, που έχει συνολικό προϋπολογισμό 1.900.000 ευρώ.
Σύμφωνα με τη μελέτη του έργου που προβλέπεται να ολοκληρωθεί σε 12 μήνες, περιλαμβάνονται εργασίες μετατροπής και ενίσχυσης του φέροντα οργανισμού του κτιρίου «πρώην καπναποθήκη Παπάντου» για την επαναχρησιμοποίησή του για τη δημιουργία του Μουσείου, στο οποίο θα φιλοξενείται και θα εκτίθεται η ιστορία της πόλης.
Το τριώροφο κτίριο επί της οδού Φερών από φέρουσα λιθοδομή ενισχύθηκε μετασεισμικά με μανδύα οπλισμένου σκυροδέματος εξωτερικά αλλοιώνοντας την αρχική μορφή, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι είναι προσπελάσιμο και από την οδό Μ. Γρηγορίου στο επίπεδο του α ορόφου που αντιστοιχεί στο σημερινό επίπεδο της βάσης του αρχαίου τείχους.

Στην εργολαβία που ξεκίνησε περιλαμβάνεται εξάλλου και η δημιουργία αίθριου, η κατασκευή ανελκυστήρα για την εξυπηρέτηση ΑΜΕΑ, η κατασκευή εσωτερικού μεταλλικού κλιμακοστασίου σε αντικατάσταση των υπαρχόντων ξύλινων, διαχωριστικοί τοίχοι και υαλοπετάσματα για τη δημιουργία κατάλληλων χώρων τοποθέτησης εκθεμάτων και προβολών, νέα ενιαία τετράκλινη σκεπή με ξύλινο σκελετό και επιστέγαση με γαλλικά κεραμίδια, αντικατάσταση κουφωμάτων, τοποθέτηση κεντρικού συστήματος αεραγωγών, συστημάτων πυρανίχνευσης και πυρόσβεσης κ.ά.

Εργασίες επίσης προβλέπονται και στα ισόγεια κτίρια που βρίσκονται παραπλεύρως του Μουσείου.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου