ΤΟΠΙΚΑ

Τσουχτερά πρόστιμα 1.500 ευρώ σε τουριστικές επιχειρήσεις

τσουχτερά-πρόστιμα-1-500-ευρώ-σε-τουριστι-258801

Περισσότεροι από 80 έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν το τελευταίο τετράμηνο από κλιμάκια της Περιφερειακής Υπηρεσίας Τουρισμού, σε τουριστικά καταλύματα και συναφείς επιχειρήσεις της ευρύτερης Θεσσαλίας και της Μαγνησίας, στη διάρκεια των οποίων επιβλήθηκαν τσουχτερά πρόστιμα τα οποία άγγιξαν τα 1.500 ευρώ σε πέντε περιπτώσεις.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Η ΠΥΤ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ, στα πλαίσια της αρμοδιότητάς της διενήργησε την καλοκαιρινή περίοδο, αλλά και στη διάρκεια του Οκτωβρίου, ελέγχους σε τουριστικά ξενοδοχειακά καταλύματα, κάμπινγκ, τουριστικά γραφεία και γραφεία ενοικιάσεως μοτοσυκλετών και αυτοκινήτων.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της υπηρεσίας, τον Ιούλιο διενεργήθηκαν έλεγχοι σε πέντε τουριστικά καταλύματα και εννέα τουριστικά γραφεία της Σκιάθου.

Τον Αύγουστο, αντίστοιχα, πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε δεκατρία τουριστικά καταλύματα της Καρδίτσας, επίσης σε μια επιχείρηση της Σκοπέλου, στην οποία επιβλήθηκε πρόστιμο 1.500 ευρώ μετά από καταγγελία, και σε τουριστικό κατάλυμα της Σκιάθου όπου επιβλήθηκε πρόστιμο 1.500 ευρώ μετά από καταγγελία.

Τον ίδιο μήνα πραγματοποιήθηκαν σαρωτικοί έλεγχοι και στην Αλόννησο. Κλιμάκιο ελεγκτών της ΠΥΤ Θεσσαλίας έκαναν ελέγχους σε δεκατρείς βίλες, έντεκα τουριστικά καταλύματα και μια επιχείρηση ενοικίασης αυτοκινήτων. Σε μια περίπτωση επιβλήθηκε πρόστιμο 1.500 ευρώ.

Στη διάρκεια του Σεπτεμβρίου οι ελεγκτές της Περιφερειακής Υπηρεσίας Τουρισμού πραγματοποίησαν ελέγχους σε εννέα τουριστικά καταλύματα, μια επιχείρηση ενοικίασης δικύκλων και μια επιχείρηση ενοικίασης αυτοκινήτων.

Στη διάρκεια του Οκτωβρίου, αντίστοιχα, έγιναν έλεγχοι σε δώδεκα τουριστικά καταλύματα της περιοχής των Τρικάλων, ενώ σημειώθηκαν τρείς σφραγίσεις κολυμβητικών δεξαμενών στη Σκόπελο, διότι στη διάρκεια των ελέγχων δεν υπήρχαν επαρκή δικαιολογητικά, σύμφωνα με τους όρους και τις προϋποθέσεις της ισχύουσας υγειονομικής νομοθεσίας για την τήρηση δικαιολογητικών.

Τέλος, στην περιοχή της Καρδίτσας έγιναν έλεγχοι σε δεκατέσσερα τουριστικά καταλύματα. Στο ένα από αυτά επιβλήθηκε πρόστιμο 1.500 ευρώ, λόγω παράνομης λειτουργίας χωρίς γνωστοποίηση.

Στις τουριστικές επιχειρήσεις που δεν επιβλήθηκαν πρόστιμα και σφραγίσεις, έγιναν υποδείξεις για βελτίωση καλύτερης παροχής υπηρεσιών.

Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, ο προϊστάμενος της ΠΥΤ Θεσσαλίας, Δημήτρης Τριανταφύλλου, υπογράμμισε ότι η γενική εικόνα της περιοχής μας αλλά και της ευρύτερης Θεσσαλίας είναι θετική, γεγονός που συνεπάγεται ότι οι επαγγελματίες είναι ευαισθητοποιημένοι, τηρούν την ισχύουσα νομοθεσία και φροντίζουν με ιδιαίτερη επιμέλεια την άρτια εικόνα των επιχειρήσεών τους.

Στο μεταξύ, οι έλεγχοι θα συνεχιστούν και στη διάρκεια της χειμερινής περιόδου στην ηπειρωτική Θεσσαλία, ενώ όπως τονίζει ο κ. Τριανταφύλλου, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία η γνωστοποίηση της λειτουργίας μιας τουριστικής επιχείρησης γίνεται μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας, αλλά όταν διενεργείται έλεγχος οι επαγγελματίες πρέπει να προσκομίσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά στα κλιμάκια της Περιφερειακής Υπηρεσίας Τουρισμού.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου