ΤΟΠΙΚΑ

48ωρο λουκέτο σε τσιπουράδικο του Βόλου

48ωρο-λουκέτο-σε-τσιπουράδικο-του-βόλου-258941

Το μεσημεριανό τους στέκι για δύο ημέρες χάνουν οι φίλοι τσιπουράδικου. Στο γνωστό παραδοσιακό τσιπουράδικο επιβλήθηκε 48ωρο λουκέτο, μετά από έλεγχο κλιμακίου της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, προχθές το μεσημέρι, για φορολογικές παραβάσεις.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Σαν βόμβα έσκασε στην πόλη το 48ωρο σφράγισμα του καταστήματος. Κλιμάκιο της ΑΑΔΕ πραγματοποίησε -με εντολή του προϊσταμένου της ΔΟΥ Βόλου- έλεγχο στο γνωστό τσιπουράδικο, διαπιστώνοντας φορολογικές παραβάσεις. Διαπιστώθηκε ότι την ώρα του ελέγχου δεν είχαν κοπεί περισσότερες από δέκα αποδείξεις, και στο πλαίσιο αυτό επιβλήθηκε στο κατάστημα πρόστιμο και 48ωρη σφράγιση.

Οι ελεγκτές μπήκαν σαν πελάτες. Ηταν ένα ζευγάρι. Επιασαν τραπεζάκι, ήπιαν τσιπουράκι, έφαγαν και… έκοβαν κίνηση. Κάλεσαν για το λογαριασμό, πλήρωσαν και βγαίνοντας έξω, φώναξαν τον υπεύθυνο του καταστήματος. Τον ενημέρωσαν ότι καταμέτρησαν 16 τραπέζια χωρίς απόδειξη και ότι θα του επιβληθεί πρόστιμο και σφράγιση.

Χθες, τα ρολά στο πιο γνωστό και παραδοσιακό στέκι του Βόλου ήταν κατεβασμένα. Πάνω στα ρολά το εξής σημείωμα: «Σφραγίστηκε λόγω φορολογικών παραβάσεων μέχρι 27/10/2017 και ώρα 18:30, βάσει της με αριθμό 4/2017 πράξης αναστολής λειτουργίας, η οποία εκδόθηκε κατόπιν της με αριθμό 6/2017 ειδικής εντολής ελέγχου του Προϊσταμένου της ΔΟΥ Βόλου, σε εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 13Α του Ν. 2523/1997».

Προς το μεσημέρι, οι θαμώνες που συχνάζουν στο γνωστό στέκι για να απολαύσουν τσιπουράκι και μεζέδες, αλλά και για… συζητήσεις επί παντός επιστητού (πρόκειται για μια μικρή Βουλή, όπως έχει χαρακτηριστεί), έβρισκαν τα ρολά κατεβασμένα και απ’ έξω κολλημένο το σημείωμα της ΑΑΔΕ.

Το γνωστό στενό, που άλλοτε τα μεσημέρια έσφυζε από ζωή κατά την προσέλευση και αποχώρηση των θαμώνων του καταστήματος, χθες ήταν έρημο. Πολλοί στέκονταν λίγο, διάβαζαν το σημείωμα και έφευγαν απογοητευμένοι. Προπαραμονές της εθνικής επετείου, και έχασαν το στέκι τους και το μεσημεριανό τους διάλειμμα από τους ρυθμούς της δουλειάς και της καθημερινότητας.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι αντίστοιχοι έλεγχοι έγιναν και σε άλλες επιχειρήσεις εστίασης της πόλης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου