ΤΟΠΙΚΑ

Καταγγέλουν μείωση ολιγομελών στα ΕΠΑΛ κατά 20%

καταγγέλουν-μείωση-ολιγομελών-στα-επ-259947

Μείωση του αριθμού των ολιγομελών τμημάτων στα ΕΠΑΛ κατά 20% καταγγέλλουν οι εκπαιδευτικοί της παράταξης Ανεξάρτητη Εκπαιδευτική Κίνηση, Πανταζής Φασουλίδης και Μιχάλης Σκρίμπας.

Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους, «κατά την πάγια τακτική του το Υπουργείο Παιδείας προσπαθεί να κάνει το άσπρο μαύρο. Σε ανακοίνωσή του κάνει λόγο για έγκριση λειτουργίας 1.400 ολιγομελών τμημάτων στα ΕΠΑΛ και «πανηγυρίζει» για αυτό. Όμως δεν αναφέρει ότι πέρυσι λειτουργούσαν 1.700 ολιγομελή τμήματα άρα έχουμε μείωση του αριθμού τους κοντά στο 20%. Δεν αντιλαμβανόμαστε λοιπόν για ποιον λόγο θεωρεί το υπουργείο επιτυχία το να μη γίνει το αυτονόητο που είναι να λειτουργήσουν όλα τα τμήματα ανεξαρτήτως αριθμού μαθητών.

Από πότε οι ιδιαίτερες κλίσεις και ενδιαφέροντα των μαθητών, καθοδηγούνται από τους κεντρικούς σχεδιασμούς του υπουργού; Κεντρικούς σχεδιασμούς που έχουμε δει που έχουν οδηγήσει το εκπαιδευτικό σύστημα στην χώρα μας. Και μάλιστα σε μια κίνηση μετριασμού των εντυπώσεων μετά από τον γενικευμένο ξεσηκωμό της εκπαιδευτικής και μαθητικής κοινότητας, το υπουργείο ενέκρινε τη λειτουργία κάποιων τμημάτων από εκείνα που προηγουμένως είχε απορρίψει. Τι έγινε άραγε; Τι άλλαξε στην σύνθεση αυτών των τμημάτων και πλέον εγκρίθηκε η λειτουργία τους. Δεν πιστεύουμε να εξυπηρέτησαν πολιτικούς σχεδιασμούς και βολέματα».

Η Ανεξάρτητη Εκπαιδευτική Κίνηση Μονίμων και Αναπληρωτών, θεωρεί αυτονόητη και απαιτεί την άμεση έγκριση και λειτουργία όλων των τμημάτων στα ΕΠΑΛ. «Δεν δεχόμαστε να οριοθετούνται τα όνειρα και οι εκπαιδευτικές προτιμήσεις των μαθητών μας από τη λογιστική αντίληψη που εφαρμόζει το Υπουργείο Παιδείας», καταλήγει η ανακοίνωση.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου