ΤΟΠΙΚΑ

Επετειακές εκδηλώσεις στον Βόλο για την 28η Οκτωβρίου

επετειακές-εκδηλώσεις-στον-βόλο-για-τ-259987

Η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου, θα εκπροσωπήσει την κυβέρνηση στον Βόλο, στην παρέλαση για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου. Και φέτος στην πόλη θα τιμηθεί με ιδιαίτερη λαμπρότητα και επισημότητα το ηρωικό έπος του 1940, τιμώντας τη γενιά που με αγώνες και θυσίες δόξασε την πατρίδα και πρόσθεσε λαμπρές σελίδες στην Ιστορία της Ελλάδας.

Την Παρασκευή 27 Οκτωβρίου θα γίνουν εορταστικές εκδηλώσεις και ομιλίες στα σχολεία και στις 11 το πρωί, θα γίνει κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Ηρώων στην παραλία του Βόλου, από μαθητές, σπουδαστές, προσκόπους, οδηγούς, φορείς και συλλόγους.

Ανήμερα της Εθνικής Επετείου, θα γίνει στις 11 το πρωί επίσημη δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου, θα ακολουθήσει επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Ηρώων.

Στις 12 το μεσημέρι θα ξεκινήσει η παρέλαση προ των επισήμων στην παραλία. Θα στηθεί μία μικρή εξέδρα για τους ανάπηρους πολέμου απέναντι από την Τράπεζα της Ελλάδας.

Συνολικά στην παρέλαση θα συμμετέχουν 27 τμήματα δημοτικών σχολείων του Βόλου, με τους σημαιοφόρους και παραστάτες να προέρχονται για πρώτη φορά, μέσα από κληρώσεις. Θα πάρουν μέρος περίπου 1.300 μαθητές από 27 τμήματα δημοτικών σχολείων και 20 τμήματα γυμνασίων και λυκείων, 22 τμήματα συλλόγων και πέντε τμήματα προσκόπων.

Επετειακή εκδήλωση

Ο Δήμος Βόλου και το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας διοργανώνουν από κοινού επετειακή εκδήλωση για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου του 1940, η οποία θα πραγματοποιηθεί αύριο, Παρασκευή 27 Οκτωβρίου, στις 19:30,στο Δημοτικό Θέατρο Πολιτιστικού Κέντρου Ν. Ιωνίας.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει ομιλία από τον αναπληρωτή καθηγητή του Τμήματος Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Πολυμέρη Βόγλη, με θέμα: «Η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου στη μνήμη και τη δημόσια ιστορία».

Θα ακολουθήσει μουσικό πρόγραμμα – αφιέρωμα στη Σοφία Βέμπο, με τη Φιλαρμονική Ορχήστρα Δήμου Βόλου, υπό τη διεύθυνση του αρχιμουσικού Βασίλη Τασούδη, και τη Χορωδία του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Νίκου Χιώτογλου. Ερμηνεύει η Έρρικα Πατρικίου. Θα ακολουθήσει δεξίωση στο φουαγιέ του θεάτρου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου