ΤΟΠΙΚΑ

Κάλεσμα για άνοιγμα θέσεων μαθητείας

κάλεσμα-για-άνοιγμα-θέσεων-μαθητείας-261280

Κάλεσμα σε φορείς του ιδιωτικού και δημοσίου τομέα να πάρουν μέρος στο πρόγραμμα μαθητείας για αποφοίτους των ΕΠΑΛ με την προσφορά θέσεων εργασίας, απευθύνει η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας.

Για το σχολικό έτος 2017-2018, η μαθητεία αφορά σε επτά ειδικότητες: τεχνικός φυτικής παραγωγής, υπάλληλος διοίκησης και οικονομικών υπηρεσιών, τεχνικός δομικών έργων και γεωπληροφορικής, τεχνικός ηλεκτρολογικών συστημάτων, εγκαταστάσεων και δικτύων, τεχνικός οχημάτων, τεχνικός εφαρμογών πληροφορικής και βοηθός νοσηλευτή.

Οι επιχειρήσεις του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα μπορούν να απασχολούν μαθητευόμενους (απόφοιτους ΕΠΑ.Λ.) για τέσσερις μέρες κάθε εβδομάδα για εννέα (9) μήνες με αμοιβή. Μετά τη λήξη του προγράμματος η επιχείρηση δεν έχει καμία περαιτέρω υποχρέωση. Το συνολικό ποσό της αμοιβής, συμπεριλαμβανομένων των νόμιμων ασφαλιστικών εισφορών, που θα καταβάλλεται από την επιχείρηση, όπου πραγματοποιείται το πρόγραμμα «Εκπαίδευση στον χώρο εργασίας – Μαθητεία στον εργασιακό χώρο» θα είναι 9,35€. Η επιχείρηση οφείλει να αμείβει τους συμμετέχοντες σε μηνιαία βάση.

Οι επιχειρήσεις – φορείς που συμμετέχουν, οφείλουν να διασφαλίζουν τα προβλεπόμενα στον οδηγό μαθητείας για τον εργοδότη, το περιεχόμενο του οποίου υπάρχει στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας (ΥΠΠΕΘ) www.minedu.gov.gr.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου