ΤΟΠΙΚΑ

Διεθνοποίηση του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με νέες συνεργασίες

διεθνοποίηση-του-πανεπιστημίου-θεσσ-261620

Κατά το διάστημα από 18 έως 21 Οκτωβρίου ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας καθηγητής Γιώργος Πετράκος συνοδευόμενος από αντιπρυτάνεις και μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας επισκέφθηκαν πανεπιστημιακά ιδρύματα της Κίνας. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης η αντιπροσωπεία του ΠΘ συναντήθηκε με πρυτανικές αρχές, μέλη της διοίκησης και πανεπιστημιακούς τεσσάρων συνολικά πανεπιστημίων στο Πεκίνο και στην πόλη Νταλιάν στα ανατολικά της Κίνας.

Σκοπός των επισκέψεων ήταν η διερεύνηση των δυνατοτήτων προώθησης ακαδημαϊκών και ερευνητικών ανταλλαγών και συνεργασιών. Οι επισκέψεις και οι επαφές ήταν ιδιαίτερα επιτυχείς και κατέγραψαν την εξαιρετική δυναμική της σημερινής συγκυρίας ως προς την ανάπτυξη των ελληνοκινεζικών σχέσεων και ανταλλαγών στον τομέα της εκπαίδευσης, του πολιτισμού, της έρευνας και της κινητικότητας ανθρώπων και τεχνογνωσίας. Ο πρώτος κύκλος επαφών θα οδηγήσει στην άμεση υπογραφή σχετικών μνημονίων συνεργασίας μεταξύ του ΠΘ και κινεζικών ΑΕΙ σε τομείς όπως:

*Κοινά ερευνητικά προγράμματα και συνεργασίες

*Ανταλλαγή και κινητικότητα μελών ΔΕΠ και φοιτητών μεταξύ των δύο χωρών

*Διοργάνωση κοινών εκπαιδευτικών προγραμμάτων (προγράμματα μεταπτυχιακών σπουδών, διακρατικά προγράμματα εκπόνησης διδακτορικών διατριβών, θερινά σχολεία, προγράμματα πρακτικής άσκησης κτλ).

*Δημιουργία ενός ConfuciusCenterστο ΠΘ με στόχο την εμβάθυνση των πολιτισμικών ανταλλαγών και την ανάπτυξη των σχετικών γλωσσικών δεξιοτήτων μεταξύ των δύο χωρών.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου