ΤΟΠΙΚΑ

Βροχές και πτώση θερμοκρασίας στη Μαγνησία

βροχές-και-πτώση-θερμοκρασίας-στη-μαγ-261984

Αισθητή θα είναι και στην περιοχή της Μαγνησίας η αλλαγή του καιρού που ξεκίνησε από τα δυτικά και επεκτείνεται σταδιακά σε όλη την Ελλάδα, με κύρια χαρακτηριστικά την πτώση της θερμοκρασίας και τις αυξημένες συννεφιές με βροχές και τοπικές καταιγίδες.

Ο βροχερός καιρός θα διατηρηθεί, εν μέρει, μέχρι και μεθαύριο Πέμπτη, ενώ την Παρασκευή και το Σάββατο αναμένεται προσωρινό διάλειμμα με καλοκαιρία, ανήμερα κυρίως της 28ης Οκτωβρίου. Σκιαγραφώντας τα χαρακτηριστικά και τη διάθεση του καιρού, ο Νίκος Καντερές, πρώην διευθυντής πρόγνωσης της ΕΜΥ, ανέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι «στην περιοχή της Μαγνησίας αναμένονται βροχές αλλά όχι ισχυρές καταιγίδες».

Και αύριο αναμένεται να ακολουθήσει καθοδική πτώση της θερμοκρασίας, γύρω στους 6 έως 8 βαθμούς κατά τόπους, σε σύγκριση με τις υψηλές τιμές που επικράτησαν την προηγούμενη εβδομάδα, ενώ παράλληλα αύριο Τετάρτη και μεθαύριο Πέμπτη θα επικρατήσουν δυνατοί βοριάδες.

Το σημαντικό στοιχείο του καιρού είναι η σημαντική πτώση της θερμοκρασίας, η οποία θα αρχίσει να υποχωρεί από την Παρασκευή και το Σάββατο ακολουθεί ελαφρά άνοδο, όπως ανέφερε ο κ. Καντερές.

Ο ίδιος χαρακτήρισε «φθινοπωρινή μεταβολή του καιρού, η οποία μας ήρθε καθυστερημένα» την αλλαγή στο σκηνικό της καλοκαιρίας που επικράτησε τις προηγούμενες μέρες, ενώ σημείωσε ότι το κύμα είναι παροδικό και δεν αναμένεται να σημειωθούν πλημμυρικά φαινόμενα στην Μαγνησία ή τις Βόρειες Σποράδες.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου