ΤΟΠΙΚΑ

Αποθήκη με κλεμμένα ιατρικά μηχανήματα… οδηγεί στα κλοπιμαία του Αχιλλοπούλειου;

αποθήκη-με-κλεμμένα-ιατρικά-μηχανήμα-263152

Η ΕΛ.ΑΣ. διερευνά αν συνδέονται τα νέα ευρήματα με την υπόθεση των κολομβιανών καρτέλ

Ο εντοπισμός δεκάδων ιατρικών μηχανημάτων σε αποθήκη στην Αθήνα, ενδεχομένως να οδηγήσει και στο κλεμμένο γαστροσκόπιο που είχε αρπάξει σπείρα Κολομβιανών, για λογαριασμό των καρτέλ ναρκωτικών, από το Νοσοκομείο Βόλου τον περασμένο Μάιο.

Η Ελληνική Αστυνομία ανακοίνωσε ότι η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πειραιώς ανακάλυψε αποθήκη με δεκάδες ιατρικά μηχανήματα (διάγνωσης, αιμοκάθαρσης κλπ) άγνωστης προέλευσης και πιθανόν κλεμμένα, ενώ αναζητούσε κύκλωμα διακίνησης λαθραίων οινοπνευματωδών ποτών.

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. δεν αποκλείουν να πρόκειται για υπόθεση παρόμοια με εκείνη που χειρίστηκε στα τέλη Μαΐου 2017 η Ασφάλειας Αττικής, με κύκλωμα από την Κολομβία που είχε κλέψει ενδοσκόπια από ελληνικά νοσοκομεία, καθώς στην αποθήκη βρέθηκαν συνολικά 36 ιατρικά μηχανήματα ιδιαίτερα μεγάλης αξίας, για τα οποία έχει ήδη ξεκινήσει έρευνα για την προέλευσή τους.

Αστυνομικές πηγές στον Βόλο που ρωτήθηκαν από τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ δήλωσαν ενήμεροι των ευρημάτων που εντοπίστηκαν στην Αττική, υπογράμμιζαν ωστόσο πως δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί αυτή τη στιγμή αν πρόκειται για υπόθεση που συνδέεται με τα κλοπιμαία τα οποία που είχε αρπάξει η σπείρα των Κολομβιανών από το Νοσοκομείο Βόλου και άλλα νοσηλευτικά ιδρύματα.

Σημειώνεται πως η ΕΛ.ΑΣ., τον περασμένο Ιούνιο ταυτοποίησε τρεις από τους δράστες, όλοι υπήκοοι Κολομβίας, έναν 20χρονο, έναν 37χρονο και έναν 50χρονο, οι οποίοι συνολικά αφαίρεσαν από την Ελλάδα ιατρικό εξοπλισμό πολλών εκατομμυρίων ευρώ από τις γαστρεντερολογικές κλινικές των νοσοκομείων Αγιος Σάββας, Λάρισας, Λαμίας και Βόλου, τα οποία και απέστειλαν στην Κολομβία.

Σε συνεργασία με τις αστυνομικές αρχές της Μπογκοτά, εντοπίσθηκε και κατασχέθηκε ένα από τα πακέτα που είχαν αποσταλεί, και το οποίο περιείχε δύο από τα ενδοσκόπια και ένα συνδετικό καλώδιο που είχαν αφαιρεθεί από το νοσοκομείο «Άγιος Σάββας», καθώς και δύο από τα ενδοσκόπια που είχαν αφαιρεθεί από το νοσοκομείο της Λάρισας, τα οποία και έχουν επιστραφεί στα νοσοκομεία.

Για τα υπόλοιπα μηχανήματα, όπως το γαστροσκόπιο που εκλάπη από το Ιατρείο του Βόλου, συνεχίζονται οι έρευνες μέσω των συριακών αριθμών που αναγράφονται πάνω στον ιατρικό εξοπλισμό ώστε να γίνει ταυτοποίηση.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου