Ξεκίνησε η κατασκευή του Κλειστού

Τελευταία ενημέρωση: 2017-10-22, 11:45:18
Ξεκίνησε η κατασκευή του Κλειστού

Σύγχρονο γυμναστήριο αποκτά σε 19 μήνες η Ζαγορά

Ξεκίνησαν προχθές οι εργασίες κατασκευής του Κλειστού Γυμναστηρίου Ζαγοράς, που μόλις ολοκληρωθεί θα αποτελέσει ένα σύγχρονο αθλητικό στέκι για τη νεολαία της ευρύτερης περιοχής και όχι μόνο.Το έργο είναι προϋπολογισμού 2 εκατ. ευρώ, και την υπογραφή της σύμβασης κατασκευής είχε υπογράψει στις αρχές καλοκαιριού ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.

Οι εργασίες ξεκίνησαν και το έργο αναμένεται να παραδοθεί από τον ανάδοχο σε χρονικό διάστημα 19 μηνών, σύμφωνα με τη συμβατική προθεσμία.

Το έργο παρέμενε ημιτελές επί σειρά ετών. Είχε ξεκινήσει μέσω του προγράμματος «Ελλάδα 2004», αλλά δεν ολοκληρώθηκε ποτέ. Επικαιροποιήθηκαν οι μελέτες, επαναδημοπρατήθηκε και την Παρασκευή ξεκίνησε η κατασκευή του. Μόλις ολοκληρωθεί θα δώσει διέξοδο στη νεολαία προς την κατεύθυνση του αθλητισμού, ενώ παράλληλα θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως συναυλιακός χώρος, ως συνεδριακό κέντρο, και μέσω αυτού ο δήμος θα μπορέσει να ικανοποιήσει αιτήματα από ομάδες, για να το χρησιμοποιήσουν ως προπονητικό κέντρο.

Το συγκρότημα του κλειστού γυμναστηρίου θα ανεγερθεί σε δημοτικό χώρο εμβαδού 8.727,4 τ.μ., που βρίσκεται εκτός ορίων του οικισμού Ζαγοράς στη θέση Κοτρώνι-Αθωνα. Το κλειστό γυμναστήριο καλύπτει επιφάνεια εμβαδού περίπου 1.455,60 μ2.

Αποτελείται από τρία βασικά τμήματα: 

  • Την αίθουσα αθλοπαιδιών και γυμναστικής όπου θα χρησιμοποιείται για καλαθοσφαίριση, πετοσφαίριση και για οποιαδήποτε άλλη χρήση. Το δάπεδο του γηπέδου θα είναι ξύλινο (παρκέ). 
  • Το συγκρότημα των βοηθητικών της αίθουσας χώρων, που θα εξυπηρετούν τους αθλούμενους, προπονητές και διαιτητές, τους χώρους διοικητικής υποστήριξης, την αποθήκη οργάνων και το μηχανοστάσιο
  • Τις κερκίδες χωρητικότητας 390 θεατών, τους χώρους εισόδου στις κερκίδες από τον περιβάλλοντα χώρο, χώρους υγιεινής (W.C.) για το κοινό, ένα μικρό κυλικείο και μία αποθήκη.

Περιμετρικά του κτιρίου θα υπάρχει πεζοδρόμιο πλάτους τουλάχιστον 2.00 μ. και θα κατασκευαστούν οι απαιτούμενες σκάλες, ράμπες και εξωτερικοί διάδρομοι, προσπελάσεις προς και από τους χώρους του γυμναστηρίου. Θα κατασκευαστούν όλα τα απαραίτητα τεχνικά έργα για τη προστασία του κτιρίου και για τη δυνατότητα εύρυθμης λειτουργίας του (π.χ. τοίχοι αντιστήριξης, απορροές όμβριων κτλ.). Το κτίριο θα περιλαμβάνει και εγκατάσταση κεντρικής θέρμανσης.

Γενικά η μορφή του κτιρίου προσαρμόστηκε στις τοπικές συνθήκες και έγινε προσπάθεια τόνωσης της μορφής του ως κτίριο Δημοσίου χαρακτήρα, για τη διαφοροποίηση του και την αναγνωρισιμότητά του και τη λειτουργία του ως σημείο αναφοράς στον οικισμό.

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
3
+
8
=