ΤΟΠΙΚΑ

Μετωπική γιατρών και ΕΟΠΥΥ

μετωπική-γιατρών-και-εοπυυ-265776

Μετωπική σύγκρουση του ιατρικού κόσμου με τον ΕΟΠΥΥ. Επί ποδός ελεύθεροι επαγγελματίες γιατροί και ιδιοκτήτες ακτινοδιαγνωστικών εργαστηρίων της Μαγνησίας, μετά τη χθεσινή αιφνιδιαστική απόφαση του ΕΟΠΥΥ για τον συμψηφισμό των οφειλών του Οργανισμού προς τους γιατρούς, με τα οφειλόμενα των γιατρών από το rebate και το clawback που οφείλει ο κάθε πάροχος για τα έτη 2013 μέχρι το 2016. Έκτακτη σύσκεψη συγκαλεί την ερχόμενη Δευτέρα στις 9 το βράδυ ο Ιατρικός Σύλλογος Μαγνησίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η διοίκηση του ΙΣΜ προσανατολίζεται να εισηγηθεί στα μέλη της να προχωρήσουν στην κατάθεση «αναφορών εναντίωσης» στην τοπική υπηρεσία του ΕΟΠΥΥ την Τρίτη, ώστε να μην προχωρήσει ο συμψηφισμός που προτείνει ο ΕΟΠΥΥ. Οι οριστικές ωστόσο αποφάσεις θα ληφθούν αφού ακουστούν όλες οι απόψεις.

«Είναι μία αιφνιδιαστική απόφαση εκ μέρους του ΕΟΠΥΥ, την οποία θα πρέπει να συζητήσουμε για να καθορίσουμε την περαιτέρω στάση μας. Δεν είναι δυνατόν να λαμβάνονται έτσι αποφάσεις που αφορούν έναν ολόκληρο κλάδο», σημείωσε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας, Ευστάθιος Τσάμης, δίχως να κρύψει την ενόχληση τόσο του ιδίου όσο και των συναδέλφων του για τη «νέα κεραμίδα».

Σημειώνεται πως αυτό που έχει εξοργίσει ιδιαίτερα τους γιατρούς είναι το γεγονός ότι ο ΕΟΠΥΥ ζήτησε από τους ενδιαφερόμενος αιφνιδιαστικά να υπάρξει συμψηφισμός των οφειλών για την περίοδο 2012-2015.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου