ΤΟΠΙΚΑ

Φροντιστηριακά μαθήματα σε 17 κέντρα ενισχυτικής διδασκαλίας

φροντιστηριακά-μαθήματα-σε-17-κέντρα-εν-265830

Φροντιστηριακά μαθήματα στο ίδιο το σχολείο θα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν αδύναμοι μαθητές γυμνασίων που χρειάζονται στήριξη στα σχολικά μαθήματα από τα μέσα Νοεμβρίου. Φέτος, στον νομό Μαγνησίας εγκρίθηκαν δύο επιπλέον σχολικά κέντρα ενισχυτικής διδασκαλίας (ΣΚΕΔ), που πλέον αριθμούν τα 17 και τα μαθήματα αναμένεται να ξεκινήσουν νωρίτερα.

Πέρυσι είχαν εγκριθεί 15 ΣΚΕΔ σε επίπεδο νομού, ωστόσο τα μαθήματα άργησαν να ξεκινήσουν, λίγες μόλις ημέρες πριν από τα Χριστούγεννα, με αποτέλεσμα το μαθητικό δυναμικό που είχε εκδηλώσει ενδιαφέρον να παρακολουθήσει μαθήματα, να μειωθεί σημαντικά. Οι περισσότεροι μαθητές είχαν προγραμματίσει εξωσχολικές δραστηριότητες και ο αριθμός όσων τελικώς παρακολούθησαν μαθήματα ήταν πολύ πιο μικρός από αυτόν που αρχικά δηλώθηκε.

«Η λειτουργία των ΣΚΕΔ θα πρέπει να ξεκινά παράλληλα με την έναρξη της σχολικής χρονιάς, προκειμένου και οι μαθητές να κάνουν τον προγραμματισμό τους», αναφέρουν εκπαιδευτικοί κύκλοι.

Ηδη από χθες, με την έγκριση των 17 ΣΚΕΔ, η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας ενημέρωσε τα γυμνάσια, προκειμένου εντός τριών ημερών να παραδώσουν λίστες με τον αριθμό των μαθητών που επιθυμούν να παρακολουθήσει μαθήματα ενισχυτικής διδασκαλίας.

Στη συνέχεια θα βγει πρόσκληση για τη στελέχωση των τμημάτων με ωρομίσθιους και αναπληρωτές μειωμένου ωραρίου.

Σημειώνεται ότι τα μαθήματα ενισχυτικής διδασκαλίας γίνονται στο τέλος του διδακτικού ωραρίου, απευθύνονται σε μαθητές Γυμνασίου και αφορούν σε έξι μαθήματα: νεοελληνική γλώσσα, αρχαία ελληνικά, μαθηματικά, φυσική, χημεία και αγγλικά.

Ερχονται δε να προσφέρουν στήριξη σε αδύναμους στα μαθήματα μαθητές, οι γονείς των οποίων δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να πληρώνουν φροντιστήρια.

ΕΛ. ΧΑΝ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου