ΤΟΠΙΚΑ

Πήγε αλλού το «κέντρο απεξάρτησης»

πήγε-αλλού-το-κέντρο-απεξάρτησης-268623

Τον συνέλαβαν τον περασμένο Απρίλιο για λειτουργία παράνομου κέντρου αποτοξίνωσης ναρκωτικών και του σφράγισαν τη μεζονέτα όπου αναπτυσσόταν η χωρίς άδεια δράση σε ευρύτερη περιοχή του Βόλου, αλλά αυτό δεν τον εμπόδισε να συνεχίσει την παρανομία, μεταφέροντας αλλού το μη νόμιμο κέντρο και επεκτείνοντας τη δραστηριότητά του για απεξάρτηση όχι μόνο των ναρκωτικών αλλά του παράνομου τζόγου και του αλκοόλ!

Επ’ αυτοφώρω συνελήφθη χθες από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου ο 43χρονος Βολιώτης που συνελήφθη στις 19 Απριλίου να λειτουργεί νέο κέντρο δήθεν για απεξάρτηση ναρκωτικών. Στη καινούργια μονοκατοικία που νοικιάζει διαπιστώθηκε ότι δεν υπήρχε κανένα επιστημονικό προσωπικό, ούτε βέβαια και κάποια άδεια ώστε να υποκαθιστά έργο του ΟΚΑΝΑ.

Ωστόσο, όπως διαπιστώθηκε στις έρευνες, εκεί υπήρχαν οχτώ χρήστες ναρκωτικών ουσιών απομονωμένοι στους χώρους τις μονοκατοικίας, οι οποίοι υποτίθεται ότι παρακολουθούσαν πρόγραμμα για την αντιμετώπιση του εθισμού στις τοξικές ουσίες χωρίς καν τη συνδρομή ψυχολόγου ή άλλων αρμόδιων για το έργο επιστημόνων.

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν και τους δύο συνεργούς του, δυο Βολιώτες: έναν 47χρονο κι έναν 40χρονο, οι οποίοι σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν αναλάβει την κουζίνα και την καθαριότητα της μονοκατοικίας.

Σε έρευνα που έκαναν οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου στο Ι.Χ. του 43χρονου εντοπίστηκαν 38 πακέτα τσιγάρων χωρίς ένσημες ταινίες και δύο συσκευασίες με αφορολόγητο καπνό βάρους 50 γραμμαρίων έκαστη.

Οι αστυνομικοί συνεχίζουν τη λήψη καταθέσεων προκειμένου να διαπιστωθεί έναντι ποιου τιμήματος ο 43χρονος υπόσχονταν αντιμετώπιση τόσο σοβαρών προβλημάτων.

Από τα μέχρι τώρα στοιχεία, σύμφωνα με πληροφορίες, φαίνεται να προκύπτει ότι ο δράστης, εκμεταλλευόμενος το προσωπικό δράμα οικογενειών που ζουν από κοντά την κόλαση των ναρκωτικών, έπαιρνε για κάθε χρήστη ουσιών το ποσό των 1.000 ευρώ.

Η έρευνα είναι υπό πλήρη εξέλιξη.

Κ. Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου