ΤΟΠΙΚΑ

Γεύμα προς τιμήν των «ηρώων της καθημερινότητας»

γεύμα-προς-τιμήν-των-ηρώων-της-καθημε-268684

«Διακρίνω στα πρόσωπά σας τους ήρωες της καθημερινότητας, όσους διακινδυνεύουν σε ξηρά, θάλασσα και αέρα, όσους διώκουν το έγκλημα, όσους βρίσκονται μπροστά από τον πολίτη στην πυρκαγιά, όσους σώζουν αθώες ψυχές στις θάλασσές μας, διαχειριζόμενοι με ανθρωπισμό τις προσφυγικές ροές». Με αυτά τα λόγια ο ευεργέτης του Βόλου, Χαράλαμπος Τσιμάς, υποδέχθηκε τους αξιωματικούς των σωμάτων ασφαλείας της Μαγνησίας, σε ένα δείπνο που παρέθεσε προς τιμήν τους στο εστιατόριο Κ.Χ. 1948 για να τους ευχαριστήσει για την ανεκτίμητη προσφορά τους στην πατρίδα και την κοινωνία.

Και πέρυσι ο κ. Τσιμάς, είχε δεξιωθεί τους αξιωματικούς των σωμάτων ασφαλείας, που με αυταπάρνηση εκτελούν το καθήκον τους. Έτσι και φέτος, βρέθηκαν όλοι μαζί για να πιουν ένα ποτήρι κρασί, να μιλήσουν, να συσφίξουν τους δεσμούς τους.

«Γνωρίζω τις συνθήκες μέσα στις οποίες λειτουργείτε, τις δυσκολίες, ακόμη και τους κινδύνους που αντιμετωπίζετε.

Αισθάνθηκα την ανάγκη να σας ευχαριστήσω για ό,τι προσφέρετε στην πατρίδα μας. Η διαχρονική προσφορά σας στη χώρα, την κοινωνία, είναι ανεκτίμητη, ιδίως τώρα στη δίνη μιας γενικευμένης κρίσης, οικονομικής και ανθρωπιστικής.

Ως άνθρωπος της προσφοράς θεώρησα ως ελάχιστη αναγνώριση της προσφοράς σας αυτή την έκφραση αγάπης και εκτίμησης στο έργο σας», τόνισε ο κ. Τσιμάς στο χαιρετισμό του στο δείπνο που παρέθεσε. Ο ίδιος διαβεβαίωσε τους εκπροσώπους των σωμάτων ασφαλείας ότι θα βρίσκεται δίπλα τους «όσο μου το επιτρέπουν ο Θεός και η υγεία μου», όπως χαρακτηριστικά είπε.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου