ΤΟΠΙΚΑ

Δικαιούχοι του ΤΕΒΑ γύρισαν με τα χέρια γεμάτα

δικαιούχοι-του-τεβα-γύρισαν-με-τα-χέρι-268708

«Παίρνω πρώτη φορά τρόφιμα: ζυμαρικά, γάλατα, σάλτσες, απορρυπαντικά. Γεμίζουν τα ράφια της κουζίνας. Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη. Είμαι άνεργος πέντε χρόνια. Με έχει φάει η ανεργία. Σίγουρα αυτό το πρόγραμμα μας ανακουφίζει».

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Με αυτά τα λόγια και με χαμόγελο, ο κ. Κώστας, κοιτούσε τις κούτες και τις σακούλες με τρόφιμα και είδη καθαριότητας που παρέλαβε χθες πίσω από το κτίριο του Κοινωνικού Παντοπωλείου, όπου ξεκίνησε η διανομή ειδών του επισιτιστικού προγράμματος (ΤΕΒΑ) στους δικαιούχους. Τον περίμενε η σύζυγός του, με την οποία μοιράστηκαν το βάρος των πραγμάτων και αποχώρησαν ικανοποιημένοι ότι το μεσημεριανό τραπέζι θα είχε χθες περισσότερα πράγματα.

Στην ουρά για τη διανομή βρέθηκε και ο νεαρός Νίκος, που επίσης ειδοποιήθηκε και για πρώτη φορά παρέλαβε τρόφιμα. «Είμαι άνεργος πολύ καιρό. Είναι δύσκολα τα πράγματα. Κι όπως και να ‘χει αυτό είναι μια βοήθεια», είπε.

«Περιμένω να βγει η σύνταξή μου τρία χρόνια. Τα πράγματα είναι δύσκολα», ανέφερε από την πλευρά του συνταξιούχος, που επίσης παρέλαβε τα είδη που δικαιούταν.

Χθες από το πρωί, τέσσερις υπάλληλοι της διεύθυνσης Κοινωνικής Μέριμνας του Δήμου Βόλου και μέλη της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων, βρίσκονταν πίσω από τον πάγκο που στήθηκε έξω από τις αποθήκες του Κοινωνικού Παντοπωλείου για να εξυπηρετήσουν τους δικαιούχους του ΤΕΒΑ.

Χθες, ξεκίνησε η διανομή τροφίμων, απορρυπαντικών και ειδών προσωπικής υγιεινής στους δικαιούχους του ΤΕΒΑ, περίπου 2.556 οικογένειες στον Βόλο, δηλαδή 10.259 ωφελούμενους, συνολικά στη Μαγνησία 3.468 οικογένειες. Η διαδικασία τουλάχιστον την πρώτη ημέρα, κύλησε ομαλά.

Η διανομή θα ολοκληρωθεί σε ορίζοντα δύο μηνών, στις 15 Δεκεμβρίου.

Καθημερινά θα εξυπηρετούνται περί τα 80- 100 άτομα, τα οποία θα ειδοποιούνται τηλεφωνικώς έως και δύο ημέρες νωρίτερα, προκειμένου να έρθουν να παραλάβουν τα τρόφιμα και απορρυπαντικά που δικαιούνται.

Στον χώρο πίσω από το Κοινωνικό Παντοπωλείο έχει στηθεί πάγκος με τις λίστες των δικαιούχων σε καθημερινή βάση. Τα πράγματα θα φορτώνονται σε καρότσια τα οποία θα παίρνουν οι δικαιούχοι μέχρι να μεταφορτώσουν τρόφιμα και απορρυπαντικά σε ιδιόκτητα μέσα για να τα μεταφέρουν. Σημειώνεται ότι οι ποσότητες που θα λάβουν είναι μεγάλες και αφορούν σε περίπου 100 κιλά με διάφορα είδη.

Η διανομή γίνεται από τις 8 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα και οι δικαιούχοι θα πρέπει να προσέρχονται τις συγκεκριμένες ημέρες που θα ειδοποιηθούν.

Οι δικαιούχοι θα παραλάβουν τρόφιμα όπως κοτόπουλα, χοιρινό, μοσχάρι, γάλα, δημητριακά, παιδικές κρέμες, είδη προσωπικής υγιεινής, κρεμοσάπουνα, σαμπουάν, μωρομάντιλα κ.ά.

Σύμφωνα με την αντιδήμαρχο Κοινωνικής Μέριμνας Νατάσσα Μορφογιάννη, σε πρώτη φάση οι δικαιούχοι παραλαμβάνουν ξηρά τροφή και απορρυπαντικά και θα ακολουθήσει από τις 30 Οκτωβρίου έως αρχές Νοεμβρίου η διανομή νωπών τροφίμων.

Η αντιδήμαρχος επισημαίνει ότι οι δικαιούχοι θα πρέπει να έχουν μαζί τους επίσημο έγγραφο πιστοποίησης ΑΜΚΑ και την Αστυνομική τους Ταυτότητα για τους ημεδαπούς ή το Διαβατήριο για τους αλλοδαπούς. Εάν η παραλαβή δε μπορεί να πραγματοποιηθεί για σοβαρούς λόγους από τον ωφελούμενο ή μέλος της οικογένειάς του, τα προϊόντα θα μπορεί να παραλάβει τρίτο πρόσωπο προσκομίζοντας εξουσιοδότηση με το γνήσιο της υπογραφής του ωφελούμενου.

Εξαιτίας του μεγάλου αριθμού των προϊόντων θα πρέπει να ληφθεί ειδική μέριμνα από τους δικαιούχους για τη μεταφορά των προϊόντων τους, προσερχόμενοι με μεταφορικό μέσο ή οποιοδήποτε άλλο τρόπο επιλέξουν για τη μεταφορά των σακουλών με τα προϊόντα τους από το σημείο διανομής.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου