ΤΟΠΙΚΑ

Μπάχαλο με τις ειδικότητες των ΕΠΑΛ

μπάχαλο-με-τις-ειδικότητες-των-επαλ-269704

Το απόλυτο μπάχαλο ενάμιση μήνα μετά την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς επικρατεί στα ΕΠΑΛ του νομού, με τα ολιγομελή τμήματα που δεν εγκρίθηκαν να λειτουργήσουν.

Στο 1ο ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας, που τελεί υπό κατάληψη από τους μαθητές που διαμαρτύρονται για τη μη έγκριση δύο ειδικοτήτων, όπως είναι γνωστό, οι μαθητές έχουν ήδη αλλάξει με δηλώσεις τους ειδικότητες και ήδη παρακολουθούν μαθήματα στη νέα ειδικότητα που επέλεξαν.

Οι μαθητές της ειδικότητας ψυκτικών, η οποία δεν εγκρίθηκε, επέλεξαν την ειδικότητα μηχανολογίας εγκαταστάσεων και κατασκευών, και την ειδικότητα θερμοϋδραυλικών, ενώ οι μαθητές της ειδικότητας βοηθός φαρμακείου, εντάχθηκαν στην ειδικότητα αισθητικής τέχνης.

Χθες όμως, σύμφωνα με πληροφορίες, ήρθε προφορική εντολή από την Περιφερειακή Διεύθυνση για τη συνέχιση της λειτουργίας της ειδικότητας ψυκτικών. Η εντολή ήταν στο… μιλητό, χωρίς να συνοδεύεται από επίσημο έγγραφο, ενώ την ίδια ώρα από το υπουργείο δεν υπήρχε καμία διαβεβαίωση για τη συνέχιση της λειτουργίας της ειδικότητας, που καθιστά τους μαθητές μπαλάκι πινγκ πονγκ: από την ειδικότητα των ψυκτικών στους μηχανολόγους και πάλι επιστροφή στα μαθήματα των ψυκτικών.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να δημιουργείται αναστάτωση, τόσο στη διεύθυνση του σχολείου όσο και στους μαθητές, τουλάχιστον μέχρι να έρθει επίσημο έγγραφο που να διαβεβαιώνει ότι η ειδικότητα τελικώς θα λειτουργήσει.

Επιβεβαίωση, πλην της προφορικής διαβεβαίωσης από την Περιφέρεια, δεν υπάρχει από το υπουργείο, ούτε για τις δύο ειδικότητες του 4ου ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας (εσπερινού), μολονότι οι ίδιοι οι μαθητές απέσπασαν τη δέσμευση από τον υπουργό Παιδείας στο αναπτυξιακό συνέδριο στη Λάρισα, ότι θα λειτουργήσουν κανονικά.

Πρόκειται για τις ειδικότητες «τεχνικός ηλεκτρολογικών συστημάτων, εγκαταστάσεων και δικτύων» και «τεχνικός θερμικών και υδραυλικών εγκαταστάσεων και τεχνολογίας πετρελαίου και φυσικού αερίου».

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου