ΤΟΠΙΚΑ

Ν. Ανδρουλάκης: Πρότυπο η «Δημοκρατική Ελιά»

ν-ανδρουλάκης-πρότυπο-η-δημοκρατική-270122

Τη δέσμευσή του ότι θα παραμείνει στην παράταξη όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα, τόνισε μεταξύ άλλων στην ομιλία στον Βόλο ο ευρωβουλευτής και υποψήφιος για την ηγεσία της Δημοκρατικής Παράταξης, Νίκος Ανδρουλάκης.

Ο κ. Ανδρουλάκης μίλησε ενώπιον ενός πυκνού ακροατηρίου στο ξενοδοχείο Ξενία, και παρουσίασε την προγραμματική του πρόταση καλώντας τους πολίτες να προσέλθουν μαζικά στις κάλπες για να αναδείξουν τον ηγέτη της Κεντροαριστεράς.

Ο υποψήφιος πρόεδρος ανέφερε ότι στρατηγικός εχθρός της προοδευτικής παράταξης είναι η Δεξιά, ωστόσο, πρέπει να εκδιωχθεί από τον χώρο και ο κ. Τσίπρας. «Αν θέλουμε να ξαναχτυπηθούμε επί ίσοις όροις με τη ΝΔ, πρέπει να πάρουμε το στρατηγικό μας χώρο πίσω κι όχι να είμαστε τεταρτοπέμπτοι και να λέμε ίσες αποστάσεις. Ποιες ίσες αποστάσεις; Ενώ έχεις κάποιον ο οποίος σε διώχνει, σε βάζει στο περιθώριο;» αναρωτήθηκε ο ίδιος.

Περιγράφοντας με πολιτικούς όρους τα χαρακτηριστικά που θα πρέπει να έχει η νέα παράταξη που δημιουργείται, ο κ. Ανδρουλάκης τόνισε πως πρέπει «να πάμε σε ένα πρότυπο της “Δημοκρατικής Ελιάς” όπως Ντ’ Αλέμα και θα εξελιχθούμε σε politico democratico», και συνεχίζοντας ανέφερε: «Εάν ηγηθώ της Κεντροαριστεράς θα μεσολαβήσει μέσα στο χρόνο ιδρυτικό συνέδριο, που το κάθε μέλος -είτε ανήκει στη ΔΗΜΑΡ, είτε στο ΠΑΣΟΚ είτε στο Ποτάμι είτε οπουδήποτε αλλού- θα είναι ισότιμο χωρίς ποσοστώσεις στο συνέδριο. Με καθολική ψηφοφορία ένα ενιαίο όργανο, όπου εκεί θα εισηγείται η ηγεσία, εκεί τα κόμματα και ο θεσμός θα λαμβάνει τις αποφάσεις. Έτσι θα αποφύγουμε και όσα συνέβησαν στη Βουλή με άλλες αποφάσεις να παίρνει το ΠΑΣΟΚ, άλλες η ΔΗΜΑΡ και άλλες το Ποτάμι» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τον υποψήφιο πρόεδρο προλόγισε ο γραμματέας της ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Σακκόπουλος, ο οποίος αναφέρθηκε στα πολιτικά χαρακτηριστικά της υποψηφιότητας του ευρωβουλευτή, και ευχήθηκε το νεαρό της ηλικίας του σε συνδυασμό με την αποφασιστικότητά του να συμβάλλουν ώστε η δημοκρατική παράταξη να αναγεννηθεί.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου