ΤΟΠΙΚΑ

Στα «σκαριά» νέα αυτοδιοικητική κίνηση στον Δήμο Βόλου ενόψει 2019

στα-σκαριά-νέα-αυτοδιοικητική-κίνη-272557

Στη δημιουργία μέχρι τέλος του χρόνου μίας νέας αυτοδιοικητικής κίνησης με προοδευτικό πρόσημο στοχεύει η πρωτοβουλία πολιτών «Βήμα διαλόγου για την ανάπτυξη του Βόλου» που φιλοδοξεί να συμμετέχει ενεργά στα δρώμενα του Δήμου Βόλου εν όψει των επόμενων αυτοδιοικητικών εκλογών, το 2019.

Η απόφαση για τη δημιουργία της αυτοδιοικητικής κίνησης ελήφθη την περασμένη Δευτέρα το βράδυ, στο πλαίσιο συνεστίασης που πραγματοποιήθηκε στο «ΚΧ 1948», από την Πρωτοβουλία πολιτών «Βήμα διαλόγου για την ανάπτυξη του Βόλου», στην οποία μεταξύ άλλων συμμετέχουν ο πρώην βουλευτής και πρώην δήμαρχος Ιωλκού Πάρις Μουτσινάς, ο πρώην πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής του Συνδέσμου Βιομηχανιών Θεσσαλίας και Κεντρικής Ελλάδας Απόστολος Παπαδούλης, ο πρώην νομαρχιακός σύμβουλος Παντ. Μαστρογιάννης κ.α.

Οπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, η εκδήλωση άνοιξε με την σύντομη ομιλία της Ελένης Τζαλαβρέτα, η οποία εκ μέρους της Πρωτοβουλίας Πολιτών υπογράμμισε πως μια ομάδα δημοτών του Βόλου, με διαφορετικές ιδεολογικές ή κομματικές απόψεις, πήρε την πρωτοβουλία και δημιούργησε ένα βήμα διαλόγου για την αυτοδιοίκηση και την ανάπτυξη της περιοχής, στο πλαίσιο του οποίου διοργανώθηκαν δυο εκδηλώσεις με θέματα τις δυνατότητες της αυτοδιοίκησης για την αντιμετώπιση της ανεργίας και την ανάπτυξη του λιμανιού.

«Στόχος μας», συνέχισε η κ. Τζαλαβρέτα, «ήταν να αρχίσουν να διαμορφώνονται προτάσεις για το Δήμο Βόλο, σε μια περίοδο που αφενός μεν συνεχίζεται με ένταση η κρίση και αφετέρου δε βλέπουμε να θυσιάζονται οι παραγωγικές του δυνατότητες στον βωμό του θεάματος και μιας ανούσιας επικοινωνιακής πολιτικής.

Διαπιστώσαμε, πως οι δράσεις μας μπορούν να γίνουν πραγματικό βήμα για έναν διάλογο με διαφορετικές δυνάμεις της κοινωνίας μας, ανεξάρτητα από κομματικές ή άλλες διαφορές.

Πιστεύουμε πως μπορούμε να διαμορφώσουμε ένα πολύχρωμο κίνημα με στόχους συγκεκριμένες ενέργειες που θα βοηθήσουν την αυτοδιοίκηση της επόμενης δεκαετίας να σταθεί στο ύψος της και να κάνει το Βόλο, Βόλο της παραγωγής και της εργασίας».

Η ίδια σημείωσε επίσης πως το κυρίαρχο είναι να υπάρξει ένα συνεκτικό πρόγραμμα με ιδέες για την ανάπτυξη της πόλης και όχι να χρηστούν υποψήφιοι δήμαρχοι και να διαμορφωθούν ψηφοδέλτια, ενώ συνεχίζοντας ανέφερε: «Δεν μπορούμε να ισχυριστούμε ότι έχουμε έτοιμες λύσεις και γι’ αυτό η διαμόρφωση του πολύχρωμου μετώπου, η συμβολή όλων μας και άλλων που θα συναντήσουμε στην πορεία, θα είναι καθοριστική για την διαμόρφωση των προτάσεων που σήμερα απουσιάζουν. Δεν θα ασχοληθούμε ούτε με τους πρώην, ούτε με τους νυν, μας ενδιαφέρουν μόνο τα επόμενα που μπορούν να συμβούν στο Βόλο. Θέλουμε να κάνουμε το Βόλο καλύτερο, ανθρώπινο, με καθημερινή ποιότητα ζωής, παραγωγικό και φιλικό σε όλους».

Τέλος, απηύθυνε κάλεσμα προς όλους τους πολίτες που έχουν ανησυχίες για το μέλλον της πόλης να συμμετέχουν στο εγχείρημα της δημιουργίας αυτοδιοικητικής κίνησης μέχρι τέλος του χρόνου.

Μετά την ομιλία της κ. Τζαλαβρέτα, ακολούθησε διάλογος, το λόγο πήραν πολίτες, οι οποίοι εκδήλωσαν τη συμπαράταξή τους στη δημιουργία του νέου αυτοδιοικητικού εγχειρήματος.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου