ΤΟΠΙΚΑ

Κατέγραψε τα προβλήματα ατόμων με αναπηρία σε τηλεοπτική εκπομπή

κατέγραψε-τα-προβλήματα-ατόμων-με-ανα-272567

Αφιερωμένη στη δράση του «Ιππόκαμπου», τα προβλήματα των ατόμων με αναπηρία και τις ευκαιρίες ισότιμης απασχόλησης ήταν η τηλεοπτική εκπομπή που γυρίστηκε προχθές στο Βόλο, στον χώρου του «La petite cantine». Ο παρουσιαστής της εκπομπής «Σκέψου διαφορετικά», που προβάλλεται στον τηλεοπτικό σταθμό ΙΟΝΙΑΝ, Γεράσιμος Φεσσιάν και ο κάμεραμαν Χρύσανθος Σπυρόπουλος, βρέθηκαν στο Βόλο, φιλοξενούμενοι του «Ιππόκαμπου» και αποτύπωσαν τον παλμό, την φωνή και τις προσπάθειες των ατόμων με αναπηρία.

Η εκπομπή που γυρίστηκε στο Βόλο θα προβληθεί μέσω του δύο φορές βραβευμένου καναλιού, ενώ παράλληλα θα είναι προσβάσιμη και μέσα από την πλατφόρμα του Cosmote TV.

Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ συνομίλησε με τον Γεράσιμο Φεσσιάν, πρόσωπο αναγνωρίσιμο σε πανελλαδική κλίμακα, καθώς είναι ο εμπνευστής του φαστ τρακ, το οποίο επιτρέπει στα άτομα με κινητικά προβλήματα να απολαύσουν το καλοκαιρινό μπάνιο στη θάλασσα, μιας εφαρμογής που «ταξίδεψε» μέχρι το εξωτερικό.

Μέσα από την δράση και την προσωπικότητά του αποδεικνύει ότι καμία αναπηρία δεν είναι ισχυρότερη από τη δύναμη της ψυχής, που υπερνικά όλα τα εμπόδια, δίνοντας ίσες ευκαιρίες ισότιμης συμμετοχής.

Ο παρουσιαστής της επιτυχημένης τηλεοπτικής εκπομπής, συνομίλησε με τον πρόεδρο του «Ιππόκαμπου», τον Πέτρο Μπέλλο για τη δράση του συλλόγου, το πλαίσιο συνεργασίας που έχει αναπτυχθεί με τοπικούς φορείς, το Δήμο Βόλου, τη Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Μαγνησίας, με στόχο την επίλυση των προβλημάτων και την καλυτέρευση της καθημερινότητας των ατόμων με αναπηρία.

Παράλληλα συνομίλησε με τους δημιουργούς του «La petite cantine» σχετικά με την πρωτοβουλία που άνοιξε δρόμους απασχόλησης για τα άτομα με αναπηρία.

Μιλώντας για την επίσκεψή του στο Βόλο, ο πολυπράγμων Γεράσιμος Φεσσιάν, δημοτικός υπάλληλος στον Δήμο Πατρέων με ενεργή συμμετοχή στα κοινά πριν από λίγα χρόνια, τόνισε ότι στόχος είναι να αναδειχθούν τα προβλήματα που υπάρχουν, προκειμένου να βελτιωθεί οι καθημερινότητα των ατόμων με αναπηρία.

«Με πρωτοβουλία του Πέτρου Μπέλλου και με αφορμή το γεγονός ότι εμείς, τα άτομα με αναπηρία, θέλουμε οι πόλεις μας όχι μόνο να είναι προσβάσιμες, αλλά και επιλέξιμος τουριστικός προορισμός, αποφασίσαμε με το κανάλι Ιόνιαν ΤΒ στο οποίο έχω εκπομπή, η οποία είναι αποκλειστικά αφιερωμένη στη διαβίωση των ατόμων με αναπηρία, να κάνουμε ένα οδοιπορικό στην Ηπειρωτική Ελλάδα. Μέσα σε αυτούς τους επιλέξιμους προορισμούς είναι και ο Βόλος» υπογράμμισε ο ίδιος.

Ο Γεράσιμος Φεσσιάν διετέλεσε αντινομάρχης και περιφερειακός σύμβουλος τις προηγούμενες περιόδους, αναπτύσσοντας πολύ δυναμική δράση, στα πεδία ευθύνης του, αλλά και ευρύτερα. Μέσα από το δικό του παράδειγμα, αλλά και τις προσπάθειές του, άνοιξε καινούργιους δρόμους, προς όφελος των ατόμων με αναπηρία, αποδεικνύοντας στην πράξη πως όταν υπάρχει θέληση, τίποτα δεν είναι αδύνατο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου