ΤΟΠΙΚΑ

Αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει μέσα στον «Κούκο»

αποπειράθηκε-να-αυτοκτονήσει-μέσα-στ-272736

Πανικός και αναστάτωση στο διαδημοτικό κοιμητήριο Βόλου «Κούκος». Ενας 80χρονος άνδρας καθόταν στο χώμα, δίπλα από ανεγειρόμενο μνημείο, στο τετράγωνο 15 του νεκροταφείου, φερόμενος να είχε καταναλώσει φυτοφάρμακο.

Όλα συνέβησαν γύρω στις 12.30 το μεσημέρι. Ο ηλικιωμένος άνδρας, σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν αποφασισμένος να προχωρήσει στο απονενοημένο διάβημα. Είχε καταναλώσει την ποσότητα του εντομοκτόνου, όταν οι φύλακες του κοιμητηρίου τον αντιλήφθηκαν και έσπευσαν να τον βοηθήσουν.

Άμεσα κλήθηκε σε βοήθεια ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, καθώς και προσωπικό του διαδημοτικού συνδέσμου.

Ο ηλικιωμένος άνδρας δεν αισθανόταν καλά. Είχε ζάλη και δυσφορία. Το προσωπικό κατέβαλε φιλότιμη προσπάθεια να τον βοηθήσει μέχρι να φτάσει το πλήρωμα του ασθενοφόρου. Ο παρ’ ολίγον αυτόχειρας είχε δίπλα του δύο μπουκάλια με εντομοκτόνο, που ήταν άδεια.

Φέρεται ότι ήταν απογοητευμένος από τους ανθρώπους του και ήθελε να βάλει τέλος στη ζωή. Το προσωπικό του κοιμητηρίου έσπευσε να του δώσει νερό και να τον ηρεμήσει.

«Δεν έχω κανέναν στον κόσμο. Θέλω να πεθάνω», έλεγε ο 80χρονος μέχρι που έφθασε το ασθενοφόρο και τον παρέλαβε.

Ο ηλικιωμένος διακομίστηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου και εισήχθη στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Αχιλλοπούλειου. Μετά τις πρώτες βοήθειες παρέμεινε νοσηλευόμενος στο Παθολογικό Τμήμα για προληπτικούς λόγους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έλαβε άμεσα τις πρώτες βοήθειες και διέφυγε τον κίνδυνο. Ευτυχώς, οι φύλακες του κοιμητηρίου τον αντιλήφθηκαν έγκαιρα και έσπευσαν να βοηθήσουν, ενώ ο 80χρονος από την πλευρά του επέδειξε πνεύμα συνεργασίας.

Κ. Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου