ΤΟΠΙΚΑ

Υπερατλαντικό γαμήλιο κάλεσμα- Δημιούργησαν ιστοσελίδα για τον γάμο τους

υπερατλαντικό-γαμήλιο-κάλεσμα-δημιο-273601

Το πιο πρωτότυπο γαμήλιο κάλεσμα απηύθυναν στους απανταχού φίλους τους μέσω της ιστοσελίδας που δημιούργησε, ζευγάρι Βολιωτών που ζουν στην Αμερική. Η Αρετή Παπανικολάου και ο Λάζαρος Καρασάββας, οι οποίοι παντρεύτηκαν στα πάτρια το φετινό καλοκαίρι, μοιράστηκαν με τους διαδικτυακούς τους φίλους τη χαρά τους, καλώντας τους να παραβρεθούν στην πιο όμορφη στιγμή της ζωής τους, στο γραφικό εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία στις Αλυκές.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Στη γαμήλια ιστοσελίδα που δημιούργησαν, ο Λάζαρος και η Αρετή προβάλλουν τη Μαγνησία, τις ομορφιές της, τα τσιπουράδικα, τους χώρους εστίασης, τα μνημεία, τη φύση, δίνοντας παράλληλα χρηστικές πληροφορίες για τη μετακίνηση των επισκεπτών, αλλά και οπτικό υλικό από την περιοχή μας.

Η ανοιχτή πρόσκληση μέσω διαδικτύου «ήταν ιδέα του Λάζαρου, γιατί η οικογένειά του ζει στην Αμερική εδώ και 37 χρόνια, αλλά οι γονείς του έχουν πάρα πολλούς συγγενείς στον Βόλο και στην Καρδίτσα, οπότε ήταν μια ευκαιρία για reunion μετά από τόσα χρόνια. Ετσι λοιπόν, ξεκινήσαμε τις προετοιμασίες. Επίσης ήταν πολύ σημαντικό για εμάς να έρθουν οι φίλοι μας και η οικογένειά μας από την Αμερική, οπότε ένα χρόνο πριν τον γάμο έστειλα αυτό που λέμε εδώ Save the date με το website μας, για να μπορέσουν όλοι να βρουν πληροφορίες για ξενοδοχεία και δραστηριότητες στον Βόλο», αναφέρει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ η Αρετή.

Το διαδικτυακό κάλεσμα είχε απήχηση σε όλο τον κόσμο, με αποτέλεσμα να παραβρεθούν 500 περίπου άτομα στον γάμο, από Αυστραλία, Γερμανία, διάφορες πόλεις της Αμερικής, Αυστρία, Αγγλία, Ιταλία και Γαλλία, πέραν των φίλων και των συγγενών.

Ο κουμπάρος του ζευγαριού, Παρμενίων Χαρμάνης, ο οποίος δημιουργεί πρωτότυπα ξύλινα αντικείμενα στον Βόλο, επιμελήθηκε τα στέφανα, προσθέτοντας μια ακόμη πινελιά πρωτοτυπίας στον γάμο των δύο νεαρών Βολιωτών, που πλαισιώθηκε από το πατροπαράδοτο γαμήλιο γλέντι με κλαρίνα και κέφι μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Παραμυθένια ιστορία αγάπης

Ένα νεύμα της μοίρας έφερε κοντά το ζευγάρι κι ένα τυχαίο γεγονός στάθηκε η αφορμή για να γεννηθεί μια μεγάλη αγάπη.

«Γεννήθηκα στη Φιλαδέλφεια της Αμερικής, αλλά μεγάλωσα στον Βόλο. Σπούδασα στην Κτηνιατρική Καρδίτσας και επέστρεψα στην Αμερική για λόγους καριέρας. Ο Λάζαρος γεννήθηκε στον Βόλο αλλά μεγάλωσε στη Φιλαδέλφεια και εργάζεται ως οικονομολόγος και μεσίτης. Κάποια στιγμή αποφάσισα να φτιάξω ένα προφίλ στο site Eligible Greeks, το οποίο χρησιμοποιούσαν αρκετοί Ελληνοαμερικανοί για γνωριστούν μεταξύ τους. Το ψευδώνυμό μου ήταν “Βολιώτισσα” και μόλις είδε ο Λάζαρος αρχίσαμε να επικοινωνούμε αυτόματα. Πέντε χρόνια αργότερα είναι ο άντρας μου. Απίστευτο! Δεν το έχω συνειδητοποιήσει ακόμα» υπογραμμίζει η Αρετή.

Η πρόταση γάμου έγινε πριν από δύο χρόνια, στο λιμανάκι της Κάτω Γατζέα, σε ένα ειδυλλιακό τοπίο, όταν βρίσκονταν στο εξοχικό των γονιών της Αρετής για τις γιορτές του Πάσχα. «Ήμασταν μόνο οι δυο μας, κανείς γύρω μας. Ήταν υπέροχη στιγμή. Από εκείνη την ημέρα ξέραμε ότι θέλουμε να παντρευτούμε στοn Βόλο και να καλέσουμε όλο τον κόσμο να χαρεί μαζί μας. Για εμένα και τον Λάζαρο δεν υπάρχει πιο όμορφο μέρος στον κόσμο. Είναι η πατρίδα μας. Φτιάξαμε λοιπόν site στο ίντερνετ, το www.theknot.com/us/lazareti» υπογραμμίζει η ευτυχισμένη νύφη.

Η μεγάλη μέρα

Το ζευγάρι παντρεύτηκε στον Βόλο την 1η Ιουλίου και προηγήθηκε μεγάλο πάρτι που διήρκεσε μια εβδομάδα, με τη συμμετοχή 50 περίπου ατόμων από το εξωτερικό, που κατέφθασαν μέρες πριν τον γάμο. Όλοι πέρασαν υπέροχα, με τσίπουρο, μπάνιο στις παραλίες, μπαράκια και φυσικά το παραδοσιακό γλέντι με ορχήστρα στο εξοχικό των γονιών της νύφης, Ζήση και Ανθούλας Παπανικολάου, στον Άγιο Γεώργιο Νηλείας, με 100 άτομα καλεσμένους, που εντυπωσιάστηκαν από τον Βόλο και το Πήλιο.

Επιτέλους έφτασε η μεγάλη μέρα. «Όλη την ημέρα σκεφτόμουν τον Λάζαρο, το χαμόγελό του όταν θα με δει νυφούλα. Άρχισε να έρχεται κόσμος στα σπίτια μας και η αγωνία μεγάλωνε. Γράψαμε γράμματα ο ένας στον άλλον και τα διαβάσαμε εκείνο το πρωί. Στην εκκλησία πήγα χορεύοντας με την οικογένειά μου με κλαρίνα. Είχαμε πάρα πολύ κόσμο από όλες τις γωνιές τις Ελλάδος αλλά και του κόσμου», συνεχίζει την αφήγηση η νύφη.

Το γαμήλιο γλέντι κράτησε μέχρι τις 6 το πρωί, ξεκίνησε με ορχήστρα από τα Γρεβενά, με παραδοσιακή μουσική και κλαρίνο και στη συνέχεια πήρε τη σκυτάλη Dj με καταπληκτικές μελωδίες. «Ο Λάζαρος με την οικογένειά του είχαν 20 χρόνια να έρθουν όλοι μαζί. Ηταν τεράστια η συγκίνηση να βλέπω τα πεθερικά μου να ανταμώνονται με αδέρφια, ανίψια, κουμπάρους και συγγενείς μετά από 20-30 χρόνια και μάλιστα να βρίσκονται όλοι μαζί στο ίδιο μέρος και να χαίρονται με τη χαρά μας» υπογραμμίζει η Αρετή.

Δεσμοί με τον Βόλο

Οι γονείς του Λάζαρου, Βασίλειος και Ασημίνα Καρασάββα, ζουν στη Φιλαδέλφεια από το 1978 και κατά ευτυχή σύμπτωση πήγαν στην Αμερική την 1η Ιουλίου 1978. Οι γονείς της Αρετής ζουν αντίστοιχα στον Βόλο, ενώ ο πατέρας της είναι καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Οι νεόνυμφοι έχουν συγγενείς και φίλους στον Βόλο, και ειδικά ο Λάζαρος έχει πάρα πολλά ξαδέρφια και θείους Βολιώτες.

«Όσον αφορά εμένα, μεγάλωσα στον Βόλο και είμαι τυχερή να έχω μια υπέροχη παρέα από τα παιδικά μου χρόνια. Αποφοίτησα από το 2ο Λύκειο Βόλου, η αδερφή μου με την υπέροχη οικογένειά της ζούνε στον Βόλο. Λατρεύω τα ανίψια μου και μου λείπουν κάθε μέρα. Προσπαθώ να τους τηλεφωνώ και να μιλάμε τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα. Ερχόμαστε και θα ερχόμαστε κάθε χρόνο στον Βόλο. Συνήθως καλοκαίρι αλλά και γιορτές μερικές φορές» αναφέρει η ίδια.

Οι νοσταλγικές μνήμες από την πατρίδα τους συντροφεύουν στην Αμερική κι όπως ομολογούν, τους λείπουν «τα τσιπουράδικα με τα υπέροχα φρέσκα θαλασσινά που δεν υπάρχουν αλλού στον κόσμο και η φυσική ομορφιά της πόλης που είναι το τέλειο μέγεθος, ούτε μικρή, ούτε μεγάλη». Αγαπημένη τους παράλια είναι ο Μυλοπόταμος και τα Καλά Νερά, αγαπημένο τους νησί η Σκιάθος, κι όπως τονίζουν «είμαστε ενθουσιασμένοι να ανακαλύπτουμε κάθε χρόνο και άλλες ομορφιές του Πηλίου και των Σποράδων».

Μια ακόμα εικόνα που τους συντροφεύει είναι «όταν καθόμαστε στη βεράντα στο διαμέρισμα των γονιών μου στον Βόλο και κοιτώντας αριστερά βλέπεις το υπέροχο Πήλιο που τα φωτάκια το βράδυ το κάνουν να μοιάζει με χριστουγεννιάτικο δέντρο, και κοιτώντας δεξιά βλέπεις τη θάλασσα. Αυτός ο συνδυασμός βουνού και θάλασσας δεν υπάρχει εδώ στη Φιλαδέλφεια που ζούμε» επισημαίνουν οι νεόνυμφοι.

Το όνειρο της επιστροφής του ζευγαριού στα πάτρια είναι δεδομένο, ενώ εκφράζουν και οι δύο την επιθυμία μετά τη συνταξιοδότησή τους να γίνουν μόνιμοι κάτοικοι Μαγνησίας και να απολαμβάνουν τη μοναδική θέα του Παγασητικού από το εξοχικό τους στον Άγιο Γεώργιο Νηλείας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου