ΤΟΠΙΚΑ

Δρομολογείται το αποχετευτικό Καλών Νερών

δρομολογείται-το-αποχετευτικό-καλών-273964

Το έργο είναι προϋπολογισμού 7 εκατ. ευρώ και αναμένεται να ολοκληρωθεί σε 36 μήνες

Σε τροχιά υλοποίησης μπαίνει το έργο του αποχετευτικού δικτύου Καλών Νερών, το οποίο αναμένεται να συμβάλλει τα μέγιστα στην προστασία του περιβάλλοντος του Παγασητικού κόλπου αλλά και της ποιότητας ζωής μόνιμων κατοίκων και τουριστών.

Σε έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Νοτίου Πηλίου την περασμένη Πέμπτη, εγκρίθηκε η υπογραφή προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του Δήμου Νοτίου Πηλίου, για την υποβολή πρότασης στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Επεξεργασία λυμάτων σε ζώνες πόσιμου νερού, οικολογικά ευαίσθητες και τουριστικές περιοχές με ισοδύναμο πληθυσμό κάτω από 2.000 κατοίκους», για το έργο «Δίκτυο αποχέτευσης ακαθάρτων επεξεργασίας λυμάτων και διάθεσης εκροής του οικισμού Καλών Νερών».

Με την προγραμματική σύμβαση, η Περιφέρεια θα συμβάλλει στην ωρίμανση και χρηματοδότηση της πρότασης, δεδομένου ότι ο Δήμος Νοτίου Πηλίου δεν έχει διαχειριστική επάρκεια για την υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Βαγγέλη Νασιόπουλο, «το έργο αποσκοπεί στη βελτίωση των συνθηκών ζωής των κατοίκων των Καλών Νερών αλλά και του περιβάλλοντος». Το έργο θα αντικαταστήσει τους σημερινούς απορροφητικούς βόθρους που χρησιμοποιούνται από τους κατοίκους του οικισμού, ενώ προορίζεται για την εξυπηρέτηση τόσο του μόνιμου όσο και του εποχιακού πληθυσμού. Παράλληλα, θα εξυπηρετείται εμμέσως και τμήμα γειτονικών περιοχών που δεν διαθέτουν πρόσβαση στο δίκτυο και χρησιμοποιούν βόθρους. Έτσι, η Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων θα δέχεται και βοθρολύματα που θα μεταφέρονται εκεί με βυτία, και για το λόγο αυτό θα εξοπλιστεί με μονάδα υποδοχής βοθρολυμάτων.

Το έργο περιλαμβάνει την κατασκευή αποχετευτικών αγωγών του εσωτερικού δικτύου του οικισμού μήκους περίπου 7,5 χιλιομέτρων, την κατασκευή ωθητικού αγωγού, 2 αντλιοστάσια ακαθάρτων, φρεάτια και ιδιωτικές συνδέσεις.

Συνολικά το κόστος του έργου προϋπολογίζεται στα 7.058.800 ευρώ, εκ των οποίων 3.530.000 ευρώ θα κοστίσει η εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων και 3.528.800 το δίκτυο. Το έργο προβλέπεται να ολοκληρωθεί σε χρονικό διάστημα 36 μηνών.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου