ΤΟΠΙΚΑ

Υπό ατμόν οι γονείς στο Τρίκερι

υπό-ατμόν-οι-γονείς-στο-τρίκερι-273976

Το δημοτικό σχολείο έμεινε με δύο δασκάλες και κυκλοφορούν φήμες ότι υποβαθμίστηκε οργανικά

Σε αναβρασμό γονείς μαθητών που φοιτούν στο Δημοτικό Σχολείο Τρικερίου. Το σχολείο, που σύμφωνα με τους γονείς είναι τριθέσιο, λειτουργεί από την έναρξη της σχολικής χρονιάς με δύο μόνο δασκάλες.

Σύμφωνα με γονείς παιδιών του σχολείου, η τρίτη δασκάλα, από την έναρξη της σχολικής χρονιάς έως και σήμερα, λαμβάνει διαρκώς αναρρωτικές άδειες. Ένα και πλέον μήνα μετά την έναρξη του σχολικού έτους, δύο τάξεις δεν έχουν γνωρίσει τη δασκάλα τους, και τα μαθήματα γίνονται σε δύο ομάδες: μία με τους μαθητές της Α’, Γ’ και Δ’ τάξης και μία με τους μαθητές της Β’, Ε’ και ΣΤ’ τάξης.

Οι γονείς έχουν παρέμβει τηλεφωνικώς στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, ζητώντας να καλυφθεί το κενό της δασκάλας. «Όχι μόνο αυτό δεν έγινε, αλλά την εκπαιδευτικό Αγγλικής κι έναν γυμναστή που είχαμε τους πήραν και τους τοποθέτησαν στη Γλώσσα», έλεγε διαμαρτυρόμενη μητέρα.

«Εμείς, αυτό το σχολείο έχουμε για να μάθουν τα παιδιά μας γράμματα. Εδώ ζούμε, εδώ εργαζόμαστε. Δεν έχουμε τη δυνατότητα να αφήσουμε τη ζωή μας και να πάμε στον Βόλο ή να στέλνουμε τα παιδιά μας στην Αργαλαστή σε τέτοια ηλικία. Όταν όμως δεν υπάρχουν δάσκαλοι, γίνονται… εκπτώσεις στην εκπαίδευση», έλεγε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, διαμαρτυρόμενη μητέρα.

Μάλιστα, οι γονείς των 22 μαθητών που φοιτούν στο σχολείο, προγραμματίζουν για αύριο Δευτέρα, μετάβαση στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, αναζητώντας λύση στο πρόβλημα.

Το ήδη έκρυθμο κλίμα για την κατάσταση που επικρατεί, ήρθε να επιτείνει πληροφορία ότι το σχολείο τους έχει υποβαθμιστεί σε διθέσιο. «Αν έχει γίνει κάτι τέτοιο, γιατί δεν μας το λένε; Κρυφό το έχουν», αναρωτήθηκε γονιός.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου