ΤΟΠΙΚΑ

Διχάζει το αλιευτικό καταφύγιο στον Πλατανιά

διχάζει-το-αλιευτικό-καταφύγιο-στον-π-273985

Ενημέρωση χθες και παρουσίαση της μελέτης του έργου

Χωρισμένος στα δύο φαίνεται να είναι ο οικισμός του Πλατανιά στο Νότιο Πήλιο, με αφορμή τη δρομολόγηση του αλιευτικού καταφυγίου.

Χθες έγινε ενημέρωση και παρουσίαση της μελέτης του έργου στους κατοίκους και επαγγελματίες της περιοχής, που πάντως ο καθένας φαίνεται να εμμένει στη θέση του.

Υπάρχουν οι υπέρμαχοι του έργου, που υποστηρίζουν ότι η υποδομή είναι έργο πνοής για την περιοχή. Όπως αναφέρουν, σήμερα δεν υπάρχει ένα ασφαλές λιμάνι για την πρόσδεση των αλιευτικών σκαφών ή και των τουριστικών σκαφών τους καλοκαιρινούς μήνες. Δεν υπάρχει καν υποδομή για παροχή νερού και ρεύματος για τα σκάφη που δένουν στο σημείο.

Ταυτόχρονα όμως, η απουσία υποδομών, αφήνει έκθετο ολόκληρο το παραλιακό μέτωπο απέναντι σε νοτιοανατολικούς ανέμους. Το έργο θα προστατεύσει τις κατοικίες, ενώ ταυτόχρονα θα δημιουργήσει ένα ασφαλές καταφύγιο για αλιευτικά και τουριστικά σκάφη, αλλά και υποδομές για παροχή νερού και ρεύματος.

Την ίδια ώρα ωστόσο εκφράζονται και αντιδράσεις από κατοίκους που υποστηρίζουν ότι θα αλλοιωθεί η φυσιογνωμία ολόκληρης της περιοχής, με περιβαλλοντικές και τουριστικές επιπτώσεις.

Σημειώνεται ότι το έργο βρίσκεται στο στάδιο της οριστικής μελέτης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου