ΤΟΠΙΚΑ

Συνεχίζεται σήμερα η 1η Γιορτή Μανιταριού στη Μακρυράχη

συνεχίζεται-σήμερα-η-1η-γιορτή-μανιταρ-273994

Σημαντικό βήμα για την ανάδειξη του πλούτου του Πηλίου αποτελεί η 1η Γιορτή Μανιταριού που συνεχίζεται σήμερα στην πλατεία της Μακρυράχης, με πρωτοβουλία του Συλλόγου Απανταχού Μακρυραχιωτών και συνδιοργανωτή τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μακρυράχης.

Ο σύλλογος ευελπιστεί να θεσπίσει την ετήσια γιορτή, στον τόπο μιας εξαιρετικής παραγωγής και ποικιλίας μανιταριών.

Σήμερα, στις 10.00 το πρωί, όλοι οι λάτρεις της αγαπημένης αυτής γευστικής προτίμησης θα συγκεντρωθούν στον χώρο της εκδήλωσης για περίπατο στο δάσος προς αναζήτηση μανιταριών, ενώ στη μία το μεσημέρι θα ξαναβρεθούν στο ίδιο σημείο για ταυτοποίηση των μανιταριών που συνέλεξαν. Στις 14.00 θα ακολουθήσουν και πάλι ζωντανά μανιταρο-μαγειρέματα από τον σεφ Φώτη Παρασκευαΐδη, αλλά με συνταγές και ποικίλες ιδέες για τους ενδιαφερόμενους.

Αρκετοί κάτοικοι αλλά και λάτρεις του Πηλίου έχουν εντάξει τα μανιτάρια στην καθημερινή τους διατροφή, αναπτύσσοντας παράλληλα δράσεις που σχετίζονται με τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού. Η νέα τάση που δημιουργείται, και ταυτόχρονα η προσπάθεια που αναπτύσσεται με στόχο την προώθηση του μανιταριού, υπολογίζεται ότι θα αποφέρει σημαντικά οφέλη στο μέλλον.

Ο Σύλλογος Απανταχού Μακρυραχιωτών, με αμείωτο το ενδιαφέρον για τον τόπο καταγωγής των μελών του, συνεχίζει με τον τρόπο αυτόν να στηρίζει και να προωθεί τον τοπικό πολιτισμό, καθώς και να κάνει γνωστά τα χαρίσματα του πηλιορείτικου περιβάλλοντος όπου ανήκει.

Ευπρόσδεκτοι στην εκδήλωση είναι όλοι οι φίλοι του συλλόγου, αλλά κυρίως οι μανιταρόφιλοι του Πηλίου και κάθε περιοχής. Χορηγός επικοινωνίας είναι η εφημερίδα ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου