ΤΟΠΙΚΑ

Καψόνι του ΕΟΠΥΥ στους γιατρούς

καψόνι-του-εοπυυ-στους-γιατρούς-274378

«Στον αέρα» παραπεμπτικά και διαγνωστικές εξετάσεις από την προηγούμενη Δευτέρα καθώς «κλείδωσε» το ηλεκτρονικό σύστημα συνταγογράφησης για όσους γιατρούς δεν είχαν εγγραφεί στο ηλεκτρονικό μητρώο του ΕΟΠΥΥ. Ωστόσο το καψόνι του Οργανισμού σε όσους δεν φρόντισαν να προβούν στη συγκεκριμένη διαδικασία, προκάλεσε σοβαρές αρρυθμίες σε τοπικό επίπεδο, καθώς αρκετοί ασφαλισμένοι βρέθηκαν στην κόψη του ξυραφιού αφού δεν μπορούσαν να εκτελέσουν τα παραπεμπτικά για διαγνωστικές και απεικονιστικές εξετάσεις, ώστε αυτές να αποζημιωθούν από τον Οργανισμό.

Γιατροί του Βόλου υποστηρίζουν πως ο ΕΟΠΥΥ κλείδωσε το σύστημα χωρίς καμία προηγούμενη προειδοποίηση. Ωστόσο ο οργανισμός είχε εκδώσει εγκύκλιο από το Μάιο του 2016 και τον Απρίλιο του 2017 υπογραμμίζοντας πως η εγγραφή είναι υποχρεωτική και ζητώντας από όλους τους γιατρούς να πιστοποιηθούν.

Χθες και μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν, ο ΕΟΠΥΥ ανακοίνωσε παράταση για την πιστοποίηση των γιατρών στο μητρώο του ΕΟΠΥΥ μέχρι και την 31/12/2017. Μετά από αυτή την ημερομηνία παραπεμπτικό ή συνταγή που θα έχει εκδοθεί από μη πιστοποιημένο γιατρό δεν θα αποζημιώνεται.

Τελευταία ευκαιρία για πιστοποίηση

Στην ανακοίνωση του ΕΟΠΥΥ σχετικά με την πιστοποίηση ιατρών στο Mητρώο του Οργανισμού, η οποία χθες αναρτήθηκε και στο ενημερωτικό site του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας αναφέρεται χαρακτηριστικά: «Σας γνωρίζουμε ότι δίνεται παράταση για την πιστοποίηση των γιατρών στο μητρώο του ΕΟΠΥΥ μέχρι και την 31/12/2017, μετά από αυτή την ημερομηνία παραπεμπτικό ή συνταγή που θα έχει εκδοθεί από μη πιστοποιημένο γιατρό δεν θα αποζημιώνεται. Μέχρι εκείνη την ημερομηνία το μήνυμα που εμφανίζεται: “Ο Συνταγογράφος Ιατρός δεν έχει πιστοποιηθεί στον ΕΚΠΥ” είναι προειδοποιητικό και τα παραπεμπτικά μπορούν να εκτελεστούν κανονικά. Παρακαλούμε θερμά όλους τους γιατρούς, αλλά και τους συμβεβλημένους παρόχους μας για τη συνεργασία τους, ώστε να μην ταλαιπωρούνται άσκοπα οι πολίτες».

Ο Ιατρικός Σύλλογος Μαγνησίας ουσιαστικά καλεί τα μέλη του που δεν έχουν ακόμη ανταποκριθεί να ολοκληρώσουν τη διαδικασία για την υποχρεωτική εγγραφή τους στο ηλεκτρονικό μητρώο του ΕΟΠΥΥ. Κοινοποιεί μάλιστα τις ανακοινώσεις που έχει εκδώσει ο ΕΟΠΥΥ στις 23/5/2016 και στις 7/4/2017 όπου δίνονται οι οδηγίες για την εγγραφή του κάθε ιατρού στο ηλεκτρονικό μητρώο του ΕΟΠΥΥ, ώστε να προβούν στις αντίστοιχες ενέργειες.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου