ΤΟΠΙΚΑ

Σε δίκη υπάλληλος για υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης

σε-δίκη-υπάλληλος-για-υφαρπαγή-ψευδού-274452

Ξεκίνησε χθες στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου και θα συνεχιστεί τη Δευτέρα στις 8 το πρωί, η δίκη υπαλλήλου που κατηγορείται για υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης.

Η υπόθεση αφορά στην έκδοση βεβαίωσης νόμιμης διαμονής Αιγύπτιου που δεν πληρούσε τους όρους και τις προϋποθέσεις, καθώς η προσφυγή του αλλοδαπού είχε απορριφθεί.

Η υπάλληλος φέρεται να βεβαίωσε σε δημόσιο έγγραφο αναληθές περιστατικό, κάνοντας χρήση της ιδιότητάς της.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατηγορείται ότι στις 7 Μαρτίου 2014 εκτύπωσε τη βεβαίωση νόμιμης διαμονής με ημερομηνία λήξης στις 9 Μαρτίου 2015 Αιγύπτιου, κάνοντας όμως χρήση του κωδικού εργασίας συναδέλφου της που απουσίαζε, με σκοπό να καλύψει τα ίχνη της.

Στη συνέχεια έδωσε τη βεβαίωση προς υπογραφή στον αναπληρωτή προϊστάμενό της, παρουσιάζοντας ψευδώς στον τελευταίο ότι πρόκειται για μία τυπική διαδικασία νόμιμης επανέκδοσης ειδικής βεβαίωσης νόμιμης διαμονής.

Με αυτό τον τρόπο φέρεται να πέτυχε να υπογραφεί και ουσιαστικά να εκδοθεί η βεβαίωση νόμιμης διαμονής Αιγύπτιου, ενώ εκείνος δεν πληρούσε τους όρους και τις προϋποθέσεις. Η υπάλληλος πάντως φέρεται να διαψεύδει κατηγορηματικά κάθε εμπλοκή της με την υπόθεση.

Επικαλείται έγγραφα της υπηρεσίας που ισχυρίζεται πως αποδεικνύουν ότι η επίμαχη βεβαίωση που έδωσε στον αναπληρωτή προϊστάμενο δεν ήταν η επίδικη αλλά η επανεκτύπωση ήδη ισχύουσας απωλεσθείσας βεβαίωσης αλλοδαπής. Προς επίρρωση, επικαλείται και την εμπειρία της στον χειρισμό δεδομένων ισχύων, καθώς η επίδικη βεβαίωση εκδόθηκε μετά από πέντε αποτυχημένες απόπειρες.

Ο τότε αναπληρωτής προϊστάμενος της υπαλλήλου, εξεταζόμενος χθες στο δικαστήριο υποστήριξε ότι έπρεπε να είχε προηγηθεί έλεγχος. Ισχυρίστηκε ότι η υπάλληλος γνώριζε για την υπόθεση, καθώς είναι μέλος της υπηρεσίας που εισηγήθηκε την απόρριψη του αιτήματος του αλλοδαπού.

Υποστήριξε ότι αυτή είναι η δράστιδα της υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης και όχι κάποιος άλλος υπάλληλος, καθώς την επίμαχη μέρα είχε υπογράψει μόνο μία βεβαίωση και γι’ αυτό παρουσιάστηκε σίγουρος ότι αυτή ήταν η επίδικη. Ο ίδιος δήλωσε ότι είχε άγνοια για το περιεχόμενο της βεβαίωσης που υπέγραφε.

Χθες, στο δικαστήριο κλήθηκαν και εξετάστηκαν συνολικά δύο μάρτυρες, και στη συνέχεια, λόγω του πέρατος του ωραρίου, η δίκη διακόπηκε.

Η δίκη θα συνεχιστεί τη Δευτέρα με την εξέταση και των υπόλοιπων δύο μαρτύρων, την απολογία της κατηγορουμένης και την απόφαση του δικαστηρίου.

Η δίκη θα γίνει στην αίθουσα συνεδρίασης του Πταισματοδικείου στις 8 το πρωί.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου