ΤΟΠΙΚΑ

96 αιτήσεις για το εποχικό βοήθημα την πρώτη ημέρα

96-αιτήσεις-για-το-εποχικό-βοήθημα-την-π-274519

Ξεκίνησε προχθές και ήδη καταγράφει μεγάλη ανταπόκριση η κατάθεση των αιτήσεων στον ΟΑΕΔ Βόλου για τη λήψη του εποχικού επιδόματος.

Στον ΟΑΕΔ υπήρχε αυξημένη κίνηση, με δεκάδες δικαιούχους να απευθύνονται για να αιτηθούν τις οικονομικές ενισχύσεις.

Σύμφωνα με την προϊσταμένη του Κέντρου Προώθησης Απασχόλησης, Μαρία Κοντογιάννη, ήδη οικονομική ενίσχυση του εποχικού επιδόματος ζήτησαν 96 πολίτες.

Ο αριθμός των αιτήσεων είναι πολύ μεγαλύτερος από τον προαναφερόμενο, καθώς η υποβολή τους μπορεί να γίνει και ηλεκτρονικά.

Πανελλαδικά οι δικαιούχοι του εποχικού επιδόματος αριθμούν περί τους 60.000.

Το επίδομα κυμαίνεται μεταξύ 458 και 916 ευρώ, και χορηγείται κάθε χρόνο το φθινόπωρο. Για τους δικαιούχους που βγαίνουν φέτος σε σύνταξη προβλέπεται ότι δεν θα πρέπει να λαμβάνουν σύνταξη (κύρια και επικουρική μαζί) άνω των 495 ευρώ.

Οι δικαιούχοι θα πρέπει να υποβάλουν ηλεκτρονικά την αίτηση μέσω των Κέντρων Προώθησης Απασχόλησης του ΟΑΕΔ ή οποιουδήποτε άλλου χώρου ηλεκτρονικής πρόσβασης.

Οι αιτήσεις υποβάλλονται μέχρι την 30η Νοεμβρίου 2017.

Για όσους υποβάλουν την αίτηση μέσω των ΚΕΠ η προθεσμία ξεκινάει από τις 18 Οκτωβρίου και λήγει στις 30 Νοεμβρίου.

Υπενθυμίζεται ότι δικαιούχοι του επιδόματος είναι οι οικοδόμοι, οι λατόμοι, οι ασβεστοποιοί, οι πλινθοποιοί, οι αγγειοπλάστες, οι δασεργάτες, οι καπνεργάτες, οι μουσικοί, οι εργάτες ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης, οι χειριστές μηχανημάτων, οι ηθοποιοί, οι τεχνικοί κινηματογράφου και τηλεόρασης, οι χειριστές και βοηθοί χειριστών κινηματογράφου, οι ελεγκτές κινηματογράφου – θεάτρου, οι ταμίες κινηματογράφου – θεάτρου και οι μισθωτοί τουριστικού και επισιτιστικού κλάδου.

Προϋπόθεση για το εποχικό επίδομα είναι ο εργαζόμενος να έχει κάνει τουλάχιστον 50 μεροκάματα.

Κ. Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου