ΤΟΠΙΚΑ

Τροφοδότης 250 απόρων το «Δος ημίν σήμερον»

τροφοδότης-250-απόρων-το-δος-ημίν-σήμερ-274658

Το τραπέζι της αλληλεγγύης στρώνεται καθημερινά στο «Δος ημίν σήμερον» του Αγίου Νικολάου, την κορυφαία φιλανθρωπική δομή της τοπικής Εκκλησίας που συνεχίζει το έργο της προσφοράς παρά το γεγονός ότι έχουν εξαντληθεί τα αποθέματα στα ράφια της αποθήκης.

Οι προσφορές ειδών πρώτης ανάγκης έχουν μειωθεί στο ελάχιστο, ενώ στο μεταξύ αυξάνονται οι ανάγκες σίτισης των απόρων και ταυτόχρονα επεκτείνεται το έργο προσφοράς και προς άλλες κατευθύνσεις.

Ο συνήθης αριθμός των απόρων που σιτίζονται καθημερινά στο «Δος ημίν σήμερον» είναι 180 άτομα, ενώ από το καλοκαίρι άνοιξε ο παράλληλος κύκλος της προσφοράς 70 επιπλέον μερίδων φαγητό για την κάλυψη των αναγκών του Ινστιτούτου Αλτσχάιμερ. Το σύνολο των 250 μερίδων φαγητό που προσφέρονται πλέον σε καθημερινή βάση, εξασφαλίζονται με την ίδια πάντα φροντίδα, παρά το γεγονός ότι τα αποθέματα των τροφίμων έχουν σχεδόν εξαντληθεί.

Η φιλανθρωπική δομή που δημιουργήθηκε από τον λαό για τον λαό παραμένει ανοιχτή 365 μέρες τον χρόνο χωρίς καμιά διακοπή, προκειμένου να καλύπτονται οι ανάγκες δεκάδων οικογενειών, τόσο τις καθημερινές όσο και κατά την εορταστική περίοδο.

Για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που υπάρχουν, ωστόσο, είναι απαραίτητη η συνδρομή του κόσμου, των ανώνυμων δωρητών που προσφέρουν από το υστέρημά τους, προκειμένου να βοηθήσουν ανθρώπους που βρίσκονται σε χειρότερη μοίρα, βιώνουν την απόλυτη ένδυα και δεν έχουν τη δυνατότητα να εξασφαλίσουν στην οικογένειά τους ούτε τα αναγκαία, ούτε ένα πιάτο φαγητό.

Όπως αναφέρει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο προϊστάμενος του Μητροπολιτικού ναού Αγίου Νικολάου, π. Χαρίλαος Παπαγεωργίου, οι δωρεές του κόσμου είναι οι τροφοδότες της προσπάθειας που έχει ως στόχο την προσφορά ζεστού φαγητού σε όσους το έχουν ανάγκη. Ο ίδιος απευθύνει για μια ακόμη φορά έκκληση συμπαράστασης στην τοπική κοινωνία, στους δεκάδες ευαισθητοποιημένους πολίτες, οι οποίοι ανταποκρίνονται και στηρίζουν με το απόθεμα της αγάπης τους το κέντρο σίτισης του μητροπολιτικού ναού του Βόλου.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου