ΤΟΠΙΚΑ

Παρέμβαση ΠΟΕ-ΟΤΑ για την επίθεση στην Εύη Καρυδάκη

παρέμβαση-ποε-οτα-για-την-επίθεση-στην-274723

Την παρέμβαση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στους ΟΤΑ προκάλεσε η επίθεση που εξαπολύθηκε από το Γραφείο Τύπου του Δήμου Βόλου απέναντι στη γενική γραμματέα του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Μαγνησίας, Εύη Καρυδάκη, με αφορμή ανακοίνωση- παρέμβαση του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΤΑ για τα επτά εργατικά ατυχήματα σε δημοτικές υπηρεσίες στον Βόλο, που έχουν δηλωθεί στην Επιθεώρηση Εργασίας μέσα στο 2017, και τη μη χορήγηση σε συμβασιούχους ατομικών μέσων προστασίας.

Στον Βόλο χθες βρέθηκε ο Γ.Γ. της ΠΟΕ-ΟΤΑ, Βασίλης Πετρόπουλος, ο οποίος καταδίκασε τη στάση της δημοτικής αρχής. Σε δηλώσεις του στα τοπικά ΜΜΕ, έξω από το Δημαρχείο Βόλου, ο κ. Πετρόπουλος, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Βρίσκομαι στον Βόλο, με αφορμή δελτίο Τύπου που βγήκε από τη δημοτική αρχή και που θέλω προκαταβολικά να καταδικάσω. Απαντά στο συνδικάτο ΟΤΑ Μαγνησίας για ένα πολύ σοβαρό ζήτημα που απασχολεί όλους τους δήμους όλης της χώρας και έχει να κάνει με τα εργατικά ατυχήματα. Συγκεκριμένα το συνδικάτο κατήγγειλε ότι στον Δήμο Βόλου τους τελευταίους μήνες υπάρχουν καταγεγραμμένα στην Επιθεώρηση Εργασίας επτά εργατικά ατυχήματα. Αντί η δημοτική αρχή να απαντήσει σοβαρά στην καταγγελία αυτή και να ενημερώσει και τους δημότες και τους εργαζόμενους τι μέτρα προτίθεται να πάρει προκειμένου να μη φθάσουμε στο σημείο να θρηνήσουμε ανθρώπινες ζωές, όπως συμβαίνει σε άλλους δήμους, προτίμησε να εξαπολύσει επίθεση σε συνδικαλιστικά στελέχη με χαρακτηρισμούς ανεπίτρεπτους».

Ο κ. Πετρόπουλος εκτίμησε ότι η επίθεση δεν είναι τυχαία. «Είναι μια οργανωμένη προσπάθεια που γίνεται αυτή τη στιγμή να χτυπηθεί το συνδικαλιστικό κίνημα. Ερχεται ο νέος συνδικαλιστικός νόμος που ετοιμάζει η κυβέρνηση και νομίζουμε ότι και οι δήμαρχοι σε αυτή την κατεύθυνση βάζουν το δικό τους λιθαράκι επιτιθέμενοι με χαρακτηρισμούς σε ανθρώπους που βρίσκονται καθημερινά στο πεζοδρόμιο», είπε χαρακτηριστικά.

Μακρύς κατάλογος εργατικών ατυχημάτων

Ο Γ.Γ. της ΠΟΕ-ΟΤΑ, μίλησε για μακρύ κατάλογο εργατικών ατυχημάτων στην τοπική αυτοδιοίκηση. «Τους τελευταίους τρεις μήνες έχουμε επτά νεκρούς και τα τελευταία τρία χρόνια 29 νεκρούς στις δημοτικές υπηρεσίες της χώρας. Δεν χρειάζεται να συνεχιστεί αυτός ο μακρύς κατάλογος», τόνισε ο κ. Πετρόπουλος.

Ο ίδιος υπογράμμισε ότι τα επτά εργατικά ατυχήματα στον Βόλο δεν είναι ένα αυθαίρετο νούμερο. «Είναι επίσημα στοιχεία από την επιθεώρηση εργασίας. Και ίσως να υπάρχουν κι άλλα λιγότερο σοβαρά που έχουν κρυφτεί κάτω από το χαλί και δεν έχουν δηλωθεί», υποστήριξε.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου