ΤΟΠΙΚΑ

Πόλος έλξης η Γιορτή Ψωμιού στον Βόλο [εικόνες]

πόλος-έλξης-η-γιορτή-ψωμιού-στον-βόλο-ε-274840

Αρωμα φρεσκοψημένου ψωμιού από τον φούρνο της γειτονιάς και γευστικές αρτολιχουδιές απολαμβάνουν δεκάδες Βολιώτες κάθε ηλικίας, ενήλικες αλλά και παιδιά, που κατακλύζουν τον παραλιακό χώρο όπου πραγματοποιείται η πρώτη Γιορτή ψωμιού. Η γιορτή που άνοιξε χθες τις πύλες της στο κοινό, είναι μια σημαντική πρωτοβουλία των «Μύλων Λούλη», που πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Σωματείο Αρτοποιών Βόλου και την πολύτιμη συμβολή του Δήμου Βόλου, που παραχώρησε τον χώρο στην παραλία, απέναντι από το Πανεπιστήμιο.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Μικροί και μεγάλοι έχουν τη δυνατότητα να γευτούν το ψωμί που με πολύ μεράκι ζυμώνουν και ψήνουν οι αρτοποιοί, ενώ παράλληλα στο πρόγραμμα καταγράφονται ευχάριστες εκπαιδευτικές δραστηριότητες για τους μαθητές, οι οποίοι βιώνουν μέσα από αντίστοιχες δραστηριότητες τη σημασία του παραδοσιακού ψωμιού και του φούρνου της γειτονιάς.

Η ανταπόκριση του κόσμου είναι πολύ μεγάλη, ενώ δεκάδες σχολεία εξέφρασαν, στο μεταξύ, την επιθυμία να επισκεφτούν τη γιορτή και να συμμετάσχουν στα βιωματικά εργαστήρια που πραγματοποιούνται.

Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ η Εύη Λούλη, διευθύντρια μάρκετινγκ και καταναλωτικών προϊόντων της εταιρείας «Μύλοι Λούλη», υπογράμμισε ότι η συγκεκριμένη δράση παρουσιάζει ενδιαφέρον για όλους, μικρούς και μεγάλους. «Ο σκοπός μας», είπε η κ. Λούλη, «είναι μαζί με τους αρτοποιούς μας να φέρουμε κοντά τον κόσμο στον φούρνο της γειτονιάς και να δείξουμε τη σημασία του φρέσκου ψωμιού από την άλεση, το ζύμωμα και το ψήσιμο στο φούρνο μας. Στόχος μας, είναι να καταστήσουμε γνωστό ότι όλοι μπορούμε να βρούμε φρέσκο ψωμί μόνο στο φούρνο της γειτονιάς μας και αυτό προσπαθούμε να το διδάξουμε σε όλο το κοινό, και στους μικρούς και στους μεγαλύτερους».

Η Εύη Λούλη με μέλη του Σωματείου Αρτοποιών του Βόλου

Παράλληλα η ίδια υπογράμμισε την «πολύ σημαντική συμβολή του δήμου, διότι μας παραχώρησαν αυτό τον πολύ όμορφο χώρο», και «φυσικά των αρτοποιών, διότι όλοι οι αρτοποιοί του Βόλου έχουν συμβάλει στην επιτυχία της διοργάνωσης, και ελπίζουμε όλοι να αποκομίσουν μια πολύ ωραία εμπειρία».

Η Γιορτή ψωμιού που, όπως προαναφέρθηκε, ξεκίνησε χθες, απευθύνεται στους ενήλικες και τα σχολεία, με ένα πρόγραμμα δομημένο γύρω από την εκπαίδευση των παιδιών, με πολλές εκπαιδευτικές δραστηριότητες που περιλαμβάνουν το ζύμωμα και το ψήσιμο του ψωμιού, το οποίο στην συνέχεια γεύονται οι μικροί φουρνάρηδες.

Εκπαιδευτικές δραστηριότητες για την τρίτη τάξη του 3ου Δημοτικού Σχολείου Βόλου

Όπως υπογράμμισε από την πλευρά του ο πρόεδρος του Σωματείου Αρτοποιιών Βόλου, Κωνσταντίνος Τσουράπας, «το μήνυμα του Σωματείου Αρτοποιών μέσα από αυτή τη δράση με τους Μύλους Λούλη, είναι ότι στηρίζουμε τον φούρνο της γειτονιάς, γιατί αυτόν ξέρουμε τόσα χρόνια, αυτόν εμπιστευόμαστε. Εξάλλου την πρώτη καλημέρα όλος ο κόσμος τη λέει στον φουρνάρη της γειτονιάς. Είναι ένας τρόπος να προωθήσουμε το ψωμί και να δείξουμε ότι ζυμώνουμε με αίσθημα ευθύνης, υπευθυνότητας, με φρέσκια ζύμη κάθε μέρα».

Το μήνυμα που βγαίνει μέσα από τη συγκεκριμένη διοργάνωση είναι η αξία του φούρνου της γειτονιάς και η σημασία του παραδοσιακού ψωμιού.

Δυναμική πρωτοβουλία

Στόχος της διοργανώτριας εταιρείας είναι να συνεχιστεί η ίδια δραστηριότητα. «Επιθυμία μας είναι να συνεχίσουμε τη συγκεκριμένη δράση, τόσο στον Βόλο, που φυσικά είναι αγαπημένη πόλη και ο τόπος μας, όσο και σε άλλες πόλεις, διοργανώνοντας αντίστοιχες ενέργειες και με άλλα σωματεία», υπογράμμισε η κ. Λούλη.

Παράλληλοι στόχοι της εταιρείας «Μύλοι Λούλοι», από τις παλαιότερες εταιρείες στον κλάδο των τροφίμων στην Ελλάδα, με την έβδομη γενιά πλέον στη διοίκηση, είναι «να είμαστε πολύ κοντά στους πελάτες και τους προμηθευτές μας. Θεωρούμε ότι είμαστε αξιόπιστοι συνεργάτες δίπλα στον επαγγελματία, μέσω των σεμιναρίων που κάνουμε, μέσω της Ελληνικής Σχολής Αρτοποιίας όπου θέλουμε να εκπαιδεύουμε τη μελλοντική γενιά αρτοποιών, να μεταφέρουμε γνώση και εκπαίδευση. Ο στόχος μας είναι να καινοτομούμε, να προσπαθούμε να φέρουμε πάντα το καλύτερο μέσα από τα προϊόντα μας, σε όλους τους καταναλωτές μας» επεσήμανε η ίδια.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα της Γιορτής ψωμιού, η διάρκεια είναι μέχρι και τη Δευτέρα, αλλά λόγω της πολύ μεγάλης ανταπόκρισης των Βολιωτών, πρόθεση των διοργανωτών είναι να παραταθεί, σε συνεννόηση με τον Δήμο Βόλου. Το ωράριο λειτουργίας είναι σε καθημερινή βάση 9 με 1 το πρωί, και 6 με 9 το απόγευμα.

Δεκάδες Βολιώτες επισκέπτονται την γιορτή στο χώρο της παραλίας

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου