ΤΟΠΙΚΑ

Νέες αυθαίρετες παρεμβάσεις στη Σκιάθο

νέες-αυθαίρετες-παρεμβάσεις-στη-σκιά-851206

Νέες καταγγελίες για αυθαίρετες παρεμβάσεις, μπάζωμα ρεμάτων και αυθαίρετες επιχώσεις οχετών απορροής υδάτων στη Σκιάθο, δέχθηκε τηλεφωνικά την προηγούμενη εβδομάδα ο αντινομάρχης Πολεοδομίας Ηλ. Ξηρακιάς.
Μετά τις καταγγελίες ο αντινομάρχης επισκέφθηκε χθες αιφνιδιαστικά το νησί και προχώρησε σε επί τόπου αυτοψία για τα καταγγελλόμενα, παρουσία των δύο Αντιδημάρχων της Σκιάθου και κλιμακίου της Τεχνικής Υπηρεσίας.
Για «εγκληματικές» συμπεριφορές μίλησε ο αντινομάρχης μετά το τέλος της επίσκεψης τους κατά μήκος του μοναδικού επαρχιακού δρόμου από Σκιάθο μέχρι Κουκουναριές.
Ήδη η τεχνική Υπηρεσία και η αρμόδια επιτροπή ρεμάτων θα στείλει στους υπευθύνους άμεση εντολή αποκατάστασης και θα επιβληθούν οι νόμιμες διαδικασίες που προβλέπει ο νόμος για τους αυθαιρετούντες.
Σε άλλη περίπτωση οι πλημμύρες και η διάβρωση της κοίτης έφεραν στην επιφάνεια βόθρο συνδεδεμένο με ρέμα της περιοχής.
Δεν θα επιτρέψουμε την κακοποίηση του νησιού και τη δυσφήμησή του στους επισκέπτες, τόνισε ο κ. Ξηρακιάς. Για πολλοστή φορά επανέλαβε ότι όλοι πρέπει να αντιληφθούν ότι το δημόσιο συμφέρον ταυτίζεται με το ιδιωτικό στην περίπτωση της Σκιάθου.
Διότι αν οι πλημμύρες δεν είχαν γίνει την 9η Οκτωβρίου, αλλά μέσα στο καλοκαίρι, Ιούλιο ή Αύγουστο, είναι σίγουρο, όπως τόνιζαν οι δύο αντιδήμαρχοι και πολίτες που συναντήθηκαν με το κλιμάκιο της Νομαρχίας, θα είχαμε θρηνήσει θύματα με τραγικές συνέπειες για τον τουρισμό του νησιού.
Ο κ. Ξηρακιάς συνεχάρη τους αντιδημάρχους κκ. Βιολέττα και Τασιόπουλο για τη συστηματική δουλειά που κάνουν και για τη συνεργασία με την ΝΑΜ και υποσχέθηκε συμπαράσταση στην αποκατάσταση, στο μέτρο του δυνατού, των επίμαχων σημείων, μετά από οριοθέτηση των ρεμάτων και την σταδιακή αποκατάσταση της ελεύθερης προς τη θάλασσα ροής των ομβρίων υδάτων.
Κάλεσε τους υπευθύνους του Δήμου να ολοκληρώσουν την κατασκευή του αποχετευτικού, ώστε να μη χρειαστεί να γίνουν νέες τομές στον ασφαλτοτάπητα του δρόμου Σκιάθου Κουκουναριές που θα δημοπρατηθεί στις 8 Μαΐου.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου