ΤΟΠΙΚΑ

Κοντά στην τελική συμφωνία για δημιουργία μονάδας συσκευασίας και επεξεργασίας αρωματικών φυτών

κοντά-στην-τελική-συμφωνία-για-δημιου-275712

Συνάντηση στην Ξάνθη είχε σήμερα Παρασκευή ο Πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Βόλου κ. Νικήτας Πρίντζος και ο Αντιπρόεδρος κ. Ιωάννης Συρταδιώτης με εκπροσώπους και διευθυντικά στελέχη τούρκικου ομίλου μεγάλης οικονομικής εμβέλειας, που συγκαταλέγεται μεταξύ των πρώτων στον κόσμο στις εξαγωγές αρωματικών φυτών.

Στη συνάντηση συμμετείχε και ο πρώην Υπουργός και Πρόεδρος της Σ.ΑΣΟΕΕ κ. Αλέξανδρος Κοντός καθώς επίσης και τεχνικό κλιμάκιο γεωτεχνικών.

Κατά την συζήτηση, η οποία ήταν μακράς διάρκειας αναπτύχθηκαν πολλά θέματα τόσο της παραγωγικής διαδικασίας όσο και του εμπορικού τομέα, με στόχο να δημιουργηθεί μονάδα συσκευασίας και επεξεργασίας αρωματικών φυτών (ρίγανη, τσάι, χαμόμηλο, φασκόμηλο, λεβάντα) καθώς και συσκευασία οσπρίων, βοτάνων και οπωροκηπευτικών.

Η μονάδα αυτή, θα έχει αποκλειστικά και μόνο εξαγωγικό χαρακτήρα και στο εταιρικό σχήμα θα συμμετέχουν ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Βόλου, επιδιώκοντας την ανάπτυξη της παραγωγής των εν λόγω προϊόντων στο Θεσσαλικό χώρο καθώς και η ΣΕΚΕ, με αντίστοιχο ρόλο στην περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης,

Η πολύωρη συζήτηση απέδωσε καρπούς, καθώς υπήρξε σύγκληση απόψεων σε πάρα πολλά σημεία. Εναπομένουν ελάχιστα να διευκρινιστούν, ώστε να οριστικοποιηθεί η συμφωνία συνεργασίας. Θα ακολουθήσουν σε σύντομο χρονικό διάστημα συναντήσεις στη Σμύρνη και στο Βόλο, με τελικό στόχο την υπογραφή της σχετικής σύμβασης.

Ο κ. Πρίντζος δηλώνει ιδιαίτερα αισιόδοξος διότι ότι η επένδυση αυτή θα βοηθήσει σε πολύ μεγάλο βαθμό στην αναδιάρθρωση των καλλιεργειών.

Η εγκατάσταση νέων καλλιεργειών θα αποτελέσει σημαντικό βήμα για την ανάπτυξη του πρωτογενή τομέα τόσο της παραγωγής όσο και της μεταποίησης αγροτικών προϊόντων ώστε αυτά να αποκτήσουν προστιθέμενη αξία.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου