ΤΟΠΙΚΑ

Ανησυχία τα «κόκκινα» δάνεια για επιχειρηματίες και φοροτεχνικούς

ανησυχία-τα-κόκκινα-δάνεια-για-επιχ-275744

Μεγάλος προβληματισμός για την πορεία του εξωδικαστικού μηχανισμού υπάρχει από τις τοπικές επιχειρήσεις με κόκκινα δάνεια. Ο Σύλλογος Φοροτεχνικών Ελεύθερων Επαγγελματιών Μαγνησίας, βλέποντας τη δυσκολία που υπάρχει για την ένταξη των επιχειρηματιών, διοργανώνει στις 20 Οκτωβρίου σεμινάριο ώστε να υπάρξει επαρκής ενημέρωση και οι φοροτεχνικοί να απαντήσουν στα αδιέξοδα των επαγγελματιών.

«Υπάρχει έντονη ανησυχία και ακούγονται πολλά για τον εξωδικαστικό μηχανισμό», είπε ο πρόεδρος του Συλλόγου Δημήτρης Παππάς, τονίζοντας ότι «θέλουμε να ενημερωθούμε τι συμβαίνει και να ενημερώσουμε και τους πελάτες μας» πρόσθεσε.

Στους δύο πρώτους μήνες που τέθηκε σε λειτουργία η ηλεκτρονική πλατφόρμα, οι αιτήσεις που έχουν υποβληθεί οριστικά στον εξωδικαστικό μηχανισμό για τη ρύθμιση οφειλών πανελλαδικά είναι μόλις 137. Ο κ. Παππάς είπε ότι υπάρχει απαισιοδοξία από τους επιχειρηματίες για τη διευθέτηση των χρεών τους.

Υπάρχει ενδιαφέρον για ένταξη στη ρύθμιση, αλλά μεγάλη δυσκολία στην τήρηση των όρων και των προϋποθέσεων ένταξης, επεσήμανε από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου Νικόλαος Πουμάνας.

«Εμείς λοιπόν θα εξετάσουμε τις προϋποθέσεις υπαγωγής, καθώς οι φοροτεχνικοί είναι εκείνοι που υποβάλλουν την οικονομοτεχνική μελέτη. Οι δικηγόροι διεκπεραιώνουν την υπόλοιπη διαδικασία» επισήμανε.

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 20 Οκτωβρίου στο ξενοδοχείο Κυψέλη, και η συμμετοχή για την παρακολούθησή του θα είναι δωρεάν.

Ομιλητές του θα είναι οι δικηγόροι Ιωάννα Αναστασοπούλου και Γεώργιος Γραβιάς, που ειδικεύονται στον εξωδικαστικό μηχανισμό, καθώς είναι διαπιστευμένοι και εκπαιδεύουν τους διαμεσολαβητές.

Ο Σύλλογος Φοροτεχνικών Ελεύθερων Επαγγελματιών Μαγνησίας πήρε την πρωτοβουλία διοργάνωσης του σεμιναρίου με στόχο να διευκολύνει την ενημέρωση των μελών του και αυτά να μπορούν να συνδράμουν με τον πλέον επαρκή τρόπο στις επιχειρήσεις για την ένταξη στον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών.

Να επισημανθεί ότι τη δεδομένη χρονική στιγμή οι φοροτεχνικοί αναμένουν την εξέλιξη που θα έχει η μετατροπή του επίμαχου νόμου, καθώς καταβάλλεται προσπάθεια για να εξομαλυνθούν οι διαδικασίες ένταξης.

Εξάλλου, από τη στοιχεία που συλλέγει η Γραμματεία Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους προκύπτει ότι τόσο οι επιχειρήσεις και όσο και τα φυσικά πρόσωπα ζητούν ακόμη ενημέρωση για το θεσμικό πλαίσιο, αν και η πλατφόρμα έχει τεθεί σε λειτουργία εδώ και περισσότερους από δύο μήνες.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου