ΤΟΠΙΚΑ

Ενημέρωση και συμβουλευτική στους δανειολήπτες από την Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών

ενημέρωση-και-συμβουλευτική-στους-δα-275834

Ενημέρωση και συμβουλευτική στους οφειλέτες παρέχει η Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών, και για τον σκοπό αυτό έχουν συσταθεί ειδικές ομάδες. Όπως τονίζεται σε έγγραφο που υπογράφει ο πρόεδρος της τοπικής Ένωσης, Βασίλης Χαλαστάρας, από την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου έχει ολοκληρωθεί η πιστοποίηση των αρμόδιων υπαλλήλων, ήτοι των συμβολαιογράφων στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του Υπ. Δικαιοσύνης, όπου θα διεξάγονται οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί.

Η Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας, διαπιστώνοντας ότι πολλοί δανειολήπτες δεν γνωρίζουν τον τρόπο άσκησης των δικαιωμάτων τους έναντι της επιβολής κατάσχεσης, έχει δημιουργήσει επιστημονικές ομάδες εργασίας αποτελούμενες από νομικούς και οικονομολόγους που παρέχουν ενημέρωση και συμβουλευτική στους οφειλέτες.

Οι καταναλωτές που αντιμετωπίζουν πρόβλημα σχετικά με την εξυπηρέτηση των οφειλών τους, μπορούν να επικοινωνούν με την Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας (Δ/νση: Ιουλιανού 28, 104 33 Αθήνα. Τηλ.:210-8817730, Φαξ:210-8817784), προκειμένου να ενημερωθούν κατά περίπτωση από τους ειδικούς επιστημονικούς συνεργάτες και να τους παρασχεθεί η καταλληλότερη υποστήριξη. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να εισέρχονται στην ηλεκτρονική διεύθυνση: Web: www.eeke.gr, e-mail: [email protected], fb: www.facebook.com/enosikatanaloton/

Σημειώνεται πως η περίπτωση κατάσχεσης περιουσιακών στοιχείων (επομένως και της κατοικίας) υφίσταται στις περιπτώσεις ύπαρξης ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τις τράπεζες, το Δημόσιο (ΔΟΥ), τα ασφαλιστικά ταμεία και τους ιδιώτες.

Υπενθυμίζεται ότι η κύρια κατοικία προστατεύεται από τον Νόμο για όσους έχουν τις προϋποθέσεις να υπαχθούν στον Ν.3869/2010 (Νόμος Κατσέλη) όπως ισχύει, και με χρονικό ορίζοντα προς το παρόν τον Δεκέμβριο του 2018.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου