ΤΟΠΙΚΑ

Πρεμιέρα διάθεσης πετρελαίου θέρμανσης με μικρές παραγγελίες

πρεμιέρα-διάθεσης-πετρελαίου-θέρμαν-275863

Πρεμιέρα σήμερα, Παρασκευή 13 Οκτωβρίου, στη διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης και στη Μαγνησία. Κανονικά η διάθεση ξεκινά κάθε χρόνο στις 15 του μήνα, επειδή όμως φέτος «πέφτει» στην αργία της Κυριακής, η διανομή ξεκινά νωρίτερα.

Σύμφωνα με τη γενική γραμματέα του Συλλόγου Βενζινοπωλών Μαγνησίας, Βάσω Κοντοχρήστου, έως και χθες η τιμή διάθεσης του πετρελαίου θέρμανσης δεν είχε οριστικοποιηθεί, κάτι που αναμένεται σήμερα. Βάσει όμως των αρχικών εκτιμήσεων, η τιμή διάθεσης θα κυμανθεί από 0,96 έως 0,98 ευρώ το λίτρο.

Με την πρεμιέρα της διάθεσης, αναμένεται να εκτελεστούν και οι πρώτες παραγγελίες που έγιναν σε πρατήρια υγρών καυσίμων.

Πρόκειται για παραγγελίες στις οποίες προέβησαν κυρίως ηλικιωμένα άτομα, για να έχουν πρμήθεια να ζεστάνουν το σπιτικό τους. Μόνο που οι παραγγελίες, σύμφωνα με την κ. Κοντοχρήστου, είναι περιορισμένες σε μικρές ποσότητες. Από 200 έως 400 λίτρα παραγγέλνουν οι Βολιώτες για τις δεξαμενές στις μονοκατοικίες όπου ζουν, όταν μία δεξαμενή γεμίζει με 1.000 λίτρα πετρελαίου. «Σε περιόδους κρίσης, οι παραγγελίες είναι περιορισμένες», σχολίασε η κ. Κοντοχρήστου, η οποία πάντως παρατήρησε ότι υπάρχει ενδιαφέρον και κινητικότητα, αν και όχι από ομίλους πολυκατοικιών που έχουν στην πλειοψηφία τους προχωρήσει σε συνδέσεις με το δίκτυο φυσικού αερίου.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου