ΤΟΠΙΚΑ

Μαθητικό λουκέτο διαμαρτυρίας

μαθητικό-λουκέτο-διαμαρτυρίας-275931

Λουκέτα διαμαρτυρίας κλείδωσαν χθες το πρωί στο 10ο Γυμνάσιο Βόλου, με τους μαθητές να διαμαρτύρονται για ένα χρόνιο πρόβλημα στο οποίο δεν έχει ακόμη δοθεί λύση: το πρόβλημα της μετάβασης στο σχολείο, μέσα από μία διαδρομή στην οποία δεν υπάρχει ούτε εκατοστό πεζοδρομίου.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Η σχολική διαδρομή καθ’ οδόν για το 10ο Γυμνάσιο Βόλου έχει χαρακτηριστεί ως το μεγαλύτερο πρόβλημα στον νομό.

Η διαδρομή δεκάδων μαθητών καθημερινά προς το σχολείο και η επιστροφή στο σπίτι, γίνεται από έναν δρόμο όπου δεν υπάρχει καν πεζοδρόμιο! Οι μαθητές, με τις σχολικές τσάντες στον ώμο, περπατούν στην άκρη του οδοστρώματος, στην οδό Διμηνίου, και δίπλα τους ακριβώς περνούν με μεγάλη ταχύτητα φορτηγά, αυτοκίνητα, μηχανάκια. Σε όλη τη διαδρομή μέχρι και την πύλη του σχολείου δεν υπάρχει ούτε εκατοστό πεζοδρομίου, ενώ πολλά είναι τα «κρυφά» σημεία που καθιστούν «αθέατους» για τους οδηγούς τους μαθητές που κινούνται πάνω στον δρόμο.

Η διεύθυνση του σχολείου έχει παρέμβει πολλές φορές για την επίλυση του προβλήματος, μέχρι σήμερα όμως η κατάσταση παραμένει ως έχει.

Χθες, οι μαθητές, αποφάσισαν να κλείσουν τις πόρτες του σχολείου και να προχωρήσουν σε κατάληψη για να ακουστεί η φωνή τους. Οι μαθητές διεκδικούν τη δημιουργία μιας ασφαλούς διαδρομής.

Σήμερα, το σχολείο θα επισκεφθεί ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, κ. Σωκράτης Σαβελίδης.

Λουκέτα και στα ΕΠΑΛ

Σε κατάληψη βρέθηκαν εξάλλου τόσο το 1ο όσο και το 2ο ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας, με τους μαθητές να διαμαρτύρονται για τη μη έγκριση τριών ειδικοτήτων, τα τμήματα στις οποίες είναι ολιγομελή, σε αντίθεση με τα δύο τμήματα στο 4ο ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας, τα οποία δια στόματος υπουργού, μετά την παρέμβαση των μαθητών στο Αναπτυξιακό Συνέδριο στη Λάρισα, θα λειτουργήσουν κανονικά.

Τη δέσμευση που απέσπασαν οι μαθητές και μετέφεραν προχθές το βράδυ στους υπόλοιπους συμμαθητές τους, επιχείρησαν να επιβεβαιώσουν με στελέχη του Υπουργείου Παιδείας, στελέχη της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, πλην όμως αυτό δεν κατέστη δυνατό, καθώς σύσσωμοι οι υπάλληλοι του υπουργείου έφυγαν για να παραστούν στην κηδεία του γενικού γραμματέα που απεβίωσε, Γιάννη Παντή.

Οκτώ αναπληρωτές στα νησιά

Οι καταλήψεις στα νησιά έληξαν χθες, αφού το αίτημα των μαθητών δείχνει επιτέλους να ικανοποιείται. Οι μαθητές διαμαρτύρονταν για τα κενά ακόμη και σε βασικές ειδικότητες μαθημάτων και ζητούσαν καθηγητές. Χθες και σήμερα, φθάνουν στα νησιά 8 αναπληρωτές που θα αναλάβουν καθήκοντα. Τα κενά στη νησιωτική Μαγνησία, περιορίζονται πλέον σε δύο (φυσικός, χημικός) για τη Δευτεροβάθμια.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου